29 Ιουλ 2015

Καλλιτέχνης βοηθά παιδάκια με αναπηρία να ζωγραφίσουν με τον πιο πρωτότυπο τρόπο

Από μικρός, ο Dwayne Szot ήξερε πως ήθελε να διαφέρει ως καλλιτέχνης. «Ήξερα πως μεγαλώνοντας δεν θα γινόμουν ποτέ ο καλλιτέχνης που εκθέτει σε μουσεία», αναφέρει στη Huffington Post. «Ήθελα να είμαι ο καλλιτέχνης που δημιουργεί κάτι το οποίο θα έφερνε μια αλλαγή στην κοινωνία – θα έκανε τη διαφορά. Θα υπήρχε ουσία και χρησιμότητα στο ό,τι έκανα ως καλλιτέχνης».

Υποδομή για Αμεα στην παραλία Γλυφάδας

Μια ολοκληρωμένη υποδομή για τη φιλοξενία των συνανθρώπων μας με αναπηρία εγκατέστησε ο Δήμος Γλυφάδας στην παραλία της πόλης, καθιστώντας τη έτσι μία από τις πλέον φιλικές και φιλόξενες για όλους στην Αττική.

Το Seatrac, ένας πρωτοποριακός μηχανισμός για άτομα με ειδικές ανάγκες, τοποθετήθηκε στην παραλία της Γλυφάδας, δίνοντας έτσι το δικαίωμα σε όλους τους συμπολίτες μας για πρόσβαση στη θάλασσα το καλοκαίρι. Ο μηχανισμός αποτελείται από ράγες σταθερής τροχιάς, μέσα στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό. Παράλληλα, δίπλα στο μηχανισμό αυτό τοποθετήθηκε ειδικός διάδρομος, ενώ διαμορφώθηκαν και θέσεις πάρκινγκ για ΑΜΕΑ μπροστά από την παραλία. Κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό είναι έτοιμο να παράσχει οποιαδήποτε σχετική βοήθεια εφόσον αυτό απαιτηθεί.