22 Απρ 2015

Κόλλησε τα γράμματα! Μια Κιναισθητική άσκηση Φωνημικής επίγνωσης

Η ανατροφοδότηση του υλικού στα προγράμματα Ειδικής Αγωγής και Παρέμβασης αποτελεί μια πολύ σημαντική παράμετρος επιτυχίας. Όσο πιο πολλές και διαφορετικές εμπειρίες μάθησης δίνονται τόσο πιο πολλές και οι πιθανότητες να ανακαλύψει το ίδιο το παιδί αλλά και ο ειδικός θεραπευτής το στυλ μάθησης που του ταιριάζει. Οι επιτυχημένες προσπάθειες βασίζονται κυρίως στην Κιναίσθηση και στην Πολυαισθητηριακή προσέγγιση. Η ποικιλία της μαθησιακής διαδικασίας θα διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μέσα από την ενεργό συμμετοχή του παιδιού.

Η μέθοδος της Janis-Norton για τη βελτίωση της συμπεριφοράς του παιδιού χωρίς φωνές…

Μπορεί να βελτιωθεί η συμπεριφορά ενός παιδιού δίχως φωνές και γκρίνιες; Η ειδική σε θέματα γονιών Noël Janis-Norton υποστηρίζει πως ναι – και έχει σύμμαχό της μία διασημότητα, την ηθοποιό Έλενα Μπόναμ Κάρτερ που ορκίζεται ότι οι συμβουλές της, της άλλαξαν τη ζωή.

Έρευνα: Το σπέρμα του πατέρα ενοχοποιείται για τον αυτισμό;

Οι ρίζες του αυτισμού στα παιδιά θα μπορούσαν να εντοπιστούν στο σπέρμα του πατέρα τους, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα. Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ του DNA του σπέρματος και των χαρακτηριστικών συμπτωμάτων της διαταραχής. Ενώ παλαιότερες μελέτες έχουν εντοπίσει συγκεκριμένα γονίδια τα οποία πιστεύεται ότι προκαλούν την κατάσταση, οι περισσότερες περιπτώσεις παραμένουν ανεξήγητες. Ωστόσο, αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι ο αυτισμός είναι συνήθως κληρονομικός, δεδομένου ότι η κατάσταση συνήθως προϋπάρχει στην οικογένεια.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στις ΗΠΑ αναζήτησαν τις πιθανές αιτίες που προκαλούν τη διαταραχή, όχι στα ίδια τα γονίδια, αλλά στις επιγενετικές ετικέτες που βοηθούν στη ρύθμιση της δραστηριότητας των γονιδίων. «Αν οι επιγενετικές αλλαγές μεταβιβάζονται από τους πατέρες στα παιδιά, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να τις εντοπίσουμε στο σπέρμα», αναφέρει η καθηγήτρια Daniele Fallin και μία από τους επικεφαλής ερευνητές.