21 Απρ 2015

Παιχνίδια βρεφικής και νηπιακης ηλικίας για οργάνωση

Ίσως δεν το υποψιάζεστε, όμως κάποια παιχνίδια διδάσκουν το παιδί από μωρό τις αρχές της τάξης και συγχρόνως βοηθούν στη λογική μαθηματική σκέψη. Για να μάθει να είναι τακτικό και οργανωτικό, πρέπει πρώτα να κατακτήσει δεξιότητες όπως να διαχωρίζει, να ξεχωρίζει, να συγκρίνει, να ταξινομεί. Δεν χρειάζεται να περιμένετε πολύ, αφού μπορεί να τα καταφέρει από μωρό… Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι το κέρδος θα είναι διπλό!


Μέσα – έξω. Μεταξύ 9-12 μηνών θα παρατηρήσετε ότι το παιδί σας μπορεί να αρχίσει να βάζει ή να βγάζει αντικείμενα μέσα σε κουτιά, λεκάνες, καλάθια ή τσάντες. Αν και αυτό αποτελεί για το μωρό ένα νέο απολαυστικό παιχνίδι, με την κατάκτηση αυτής της αναπτυξιακής δεξιότητας μπορείτε να του δώσετε το πρώτο μάθημα για να μάθει να μαζεύει στο μέλλον τα πράγματά του. Για να το ενθαρρύνετε, καθίστε κάτω μαζί του και κάντε το ίδιο, π.χ. βοηθήστε το να βάλει όλα τα μπαλάκια μέσα στο καλάθι. Δώστε έμφαση στις λέξεις «μέσα» και «έξω». Επίσης μην ξεχνάτε στο τέλος να του λέτε πάντα «μπράβο»!

Επιμορφωτικό Πρόγραμμα: «ΔΥΣΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ – ΔΥΣΓΡΑΦΙΑ: Αντιμετώπιση, Διαχείριση & Υποστήριξη»

Ο τομέας Δια Βίου Εκπαίδευσης και το ΚΔΒΜ της Employ, πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και αδειοδοτημένος πάροχος Δια Βίου Μάθησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας (Α.Π.7459/2014), υλοποιεί το επιμορφωτικό πρόγραμμα «ΔΥΣΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ – ΔΥΣΓΡΑΦΙΑ: Αντιμετώπιση, Διαχείριση & Υποστήριξη» προκειμένου να ενημερώσει και να καταρτίσει τους συμμετέχοντες στο θεματικό πεδίο των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών.