17 Μαρ 2015

Έξυπνα tips για να μετατρέψετε το μπάνιο του παιδιού σε παιχνίδι

Για ορισμένα παιδιά το μπάνιο αποτελεί την πιο βαρετή διαδικασία και αυτό γιατί θα πρέπει να διακόψουν τις δραστηριότητες τους, να γδυθούν και να βραχούν! Αυτόματα όλο αυτό τα κάνει να γκρινιάζουν και να αρνούνται να συμμετάσχουν.

Δραστηριότητα για νήπια: "Ο ιστός της αράχνης"

" Ο ιστός της αράχνης"

Τα μόνα υλικά που θα χρειαστείτε είναι ένα πλαστικό καλάθι (εγώ έχω ένα τέτοιο για τα ασιδέρωτα ρούχα) και αρκετό νήμα (όπως το μαλλί για πλέξιμο).

Θα σας πάρει λίγη ώρα για να φτιάξετε τον ιστό με κομμάτια του νήματος δεμένα στα τρυπητά πλαινά του καλαθιού (όπως βλέπετε στη διπλανή εικόνα). Θυμηθείτε να φτιάξετε γραμμές οριζόντιες, κάθετες αλλά και διαγώνιες καθ' όλο το βάθος του καλαθιού.

Τελειώνοντας "κρύψτε" στον ιστό μερικά παιχνιδάκια  και ζητήστε από το παιδί να τα απελευθερώσει πρωτού....έρθει η επικίνδυνη αράχνη!

Μπορείτε να καθορίσετε το βαθμό δυσκολίας είτε φτιάχνοντας έναν πιο σύνθετο ιστό, είτε τοποθετώντας μεγαλύτερα παιχνίδια.

Μια πρωτότυπη, αισθητηριακή και γεμάτη πρόκληση δραστηριότητα, που θα ενισχύσει τον οπτικο-κινητικό και αμφίπλευρο συντονισμό αλλά και την επίλυση προβλήματος!

Καλή διασκέδαση!!! 
Ελιζιάννα Χριστοδούλου, Παιδιατρική εργοθεραπεύτρια SIT