17 Ιουλ 2015

VIDEO για την ενίσχυση της λεπτής κινητικότητας!

Τις προάλλες αναφερθήκαμε στη γυμναστική των δαχτύλων - 3 Γρήγορες ασκήσεις για τη ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ των δαχτύλων! (video) - για την ενίσχυση της κινητικότητας τους...

Σήμερα το βιντέακι που θα παρακολουθήσουμε μας δείχνει πως μπορούμε να εξασκούμε τον συντονισμό, τους λεπτούς χειρισμούς (κινήσεις των δαχτύλων, χειρισμός αντικειμένων μέσα στην παλάμη, μεταφορά αντικειμένων από την παλάμη στα δάχτυλα & αντίστροφα) και να βελτιώνουμε τη σύλληψη του εργαλείου γραφής κατά τη διάρκεια μιας γραφοκινητικής εργασίας. Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι σπασμένες κηρομπογιές ή πολύ μικρά μολυβάκια & μερικά φύλλα εργασίας.



Μπορείτε να προσαρμόσετε και να εφαρμόσετε τη συγκεκριμένη δράση κατά τη διάρκεια διαφόρων εργασιών, όπως το χρωμάτισμα μιας εικόνας, η ιχνηλασία συμβόλων, η γραφή μιας πρότασης (π.χ. 2 χρωματιστά μολύβια -1 κόκκινο & 1 μπλε- το παιδί γράφει/αντιγράφει τη μια λέξη της πρότασης με κόκκινο, την επόμενη με μπλε και συνεχίζει με αυτό το ρυθμό μέχρι να ολοκληρωθεί η πρόταση)  κλπ. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις συγκεκριμένες εργασίες με τους κύκλους & τα ουράνια τόξα που χρησιμοποιεί στο βιντεάκι μπορείτε να τις εκτυπώσετε από εδώ:


Όλγα Καμπιώτη, Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...