27 Απρ 2015

Βάλτε velcro στα τουβλάκια!

Τα τουβλάκια είναι το αγαπημένο παιχνίδι για παιδιά διαφόρων ηλικιών! Χρωματιστά ή μη, μόνο κύβοι ή μαζί με διάφορα στερεά, η φαντασία και η κατασκευαστικότητα αναπτύσσονται...

Αφού δημιουργήσετε μαζί με το παιδί, διάφορα μοτίβα (πύργους, τρένα, κάστρα...), τα κάνετε γύρω-γύρω σε όλο το σπίτι, τα ξαναμαζέψετε, αντιγράψετε σχέδια και βαρεθείτε... ήρθε η ώρα να μεταμορφώσετε το παιχνίδι σας!!

Κολλήστε στα μισά τουβλάκια το  μαλακό κομμάτι από το velcro και στα άλλα μισά το άγριο κομμάτι του velcro. Με αυτήν την παρέμβαση, το παιχνίδι αποκτάει άλλο νόημα.

Ξεκινήστε γρήγορα το παιχνίδι!!

Σημείωση: Το velcro στα τουβλάκια μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και σε παιδιά που παρουσιάζουν δυσκολίες συντονισμού, ακρίβειας ή κάποια δυσλειτουργία που τα εμποδίζουν να αναπτύξουν την κατασκευαστικότητα. Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύουμε τόσο κομμάτια αδρής και λεπτής κινητικότητας όσο και του οπτικοκινητικού και αμφίπλευρου συντονισμού. Σίγουρα, όμως, ενισχύουμε την αυτοπεποίθηση και το κίνητρό τους να δημιουργήσουν και να χαρούν με το έργο τους!!
Επιβραβεύστε την προσπάθειά τους!!
 
Όλγα Καμπιώτη, Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια
πηγή εικόνων: http://mommypoppins.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...