8 Ιαν 2015

10+1 Tips για "ψαγμένους" γονείς!

Πρωτότυπες και έξυπνες λύσεις για  10+1 μικρά προβλήματα, που λίγο πολύ όλοι οι γονείς αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας... δείτε πως να τα επιλύσετε!

Θέλετε να του αγοράσετε παπούτσια αλλά δεν έχετε το παιδί μαζί σας ;

Σχεδιάστε σε ένα χαρτί το αποτύπωμα των ποδιών του, έτσι ώστε να το έχετε μαζί σας όταν θα βγείτε για shopping.



Μπερδεύει το δεξί με το αριστερό παπούτσι ;

Χρησιμοποιήστε ένα στενόμακρο αυτοκόλλητο. Κόψτε το στη μέση και κολλήστε το στον πάτο των παπουτσιών. Το μόνο που έχει να κάνει το παιδί πρωτού φορέσει τα παπούτσια του είναι να τα τοποθετήσει το ένα δίπλα στο άλλο (όπως στη διπλανή εικόνα) για να σχηματιστεί η εικόνα.


Καταναλώνει όλο το χαρτί τουαλέτας ;

Βάλτε ένα σημάδι στον τοίχο κάτω από το ρολό τουαλέτας, έτσι ώστε να ξέρει ότι όταν το χαρτί ξετυλιχτεί μέχρι εκεί μπορεί να το κόψει για να το χρησιμοποιήσει.






Δυσκολεύεται να πλύνει τα χέρια του ;

Έχει πλέον μεγαλώσει για να πλένει μόνο του τα χέρια του, αλλά δεν φτάνει παρά το σκαμνάκι στο οποίο ανεβαίνει; Η λύση είναι απλή και ανέξοδη... μετατρέψτε το άδειο μπουκάλι από το αφρόλουτρο σε επέκταση της βρύσης κόβοντάς το όπως βλέπετε στη διπλανή φωτογραφία.




Θέλει να πάρει έναν υπνάκο ;

Έχετε παέι επίσκεψη και πρωτού τελειώσετε το φαγητό σας το αγγελούδι σας αρχίζει να γκρινιάζει γιατί νύσταξε; Ιδού η λύση... δημιουργήστε εύκολα και γρήγορα μια αιώρα για να πάρει έναν υπνάκο, δένωντας ένα ελαστικό ύφασμα στο τραπέζι.


Δεν ξέρετε πως να το απασχολήσετε όταν είστε έξω για καφέ ;

Μεταμορφώστε μια θήκη DVD σε σετ ζωγραφικής, το οποίο μπορείτε εύκολα να μεταφέρετε οπουδήποτε μαζί σας, προκειμένου να το απασχολήσετε δημιουργικά και ανέξοδα.




Δυσκολεύεστε να του δώσετε το φάρμακό του ;

Κάντε μια τρύπα στην πιπίλα και προσαρμόστε ένα σταγονόμετρο, μέσα στο οποίο θα έχετε βάλει το σιρόπι που πρέπει να χορηγήσετε.






Φοβάται τον "Μπαμπούλα" ή φαντασικά τέρατα και δεν μπορεί να κοιμηθεί ;

Δημιουργήστε το ειδικό σπρέι! Κολλήστε πάνω σε ένα μπουκάλι ψεκάσματος αντίστοιχα αυτοκόλλητα και γεμίστε το με το "μαγικό" υγρό (δηλαδή νερό).
Αφήστε το κοντά στο κρεβάτι του για να μπορεί να ψεκάσει τα τρομακτικά πλάσματα εαν το επισκευτούν κατά τη διάρκεια της νύχτας και πηγαίνετε ήσυχοι για ύπνο.


Δυσκολεύεται να γράψει στις γραμμές του τετραδίου ;

Ήρθε η "έξυπνη γάτα"! Ζωγραφίστε μια καθισμένη γάτα σε ένα ξυλάκι (γλωσσοπίεστρο) έτσι ώστε το κεφάλι της να είναι στο μέγεθος της μιας σειράς, το σώμα από κάτω στο μέγεθος της από κάτω γραμμής και αντίστοιχα η ουρά της στην τρίτη γραμμή, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Το παιδί μετακινεί την "έξυπνη γάτα" δίπλα σε ότι γράφει για να έχει μια τάξη μεγέθους. Γράμματα όπως: α,ο,π,τ, κλπ πρέπει να είναι εκεί που βρίσκεται το σώμα της. Κεφαλαία γράμματα αντιστοιχούν στο χώρο που καταλαμβάνει το σώμα μαζί με το κεφάλι. Ενώ γράμματα όπως: ζ,ξ,ρ,φ κλπ θα τοποθετηθούν σύμφωνα με την ουρά της.


Δεν μπορεί να κοιμηθεί χωρίς εσάς ;

Παρόλο που το χαιδεύετε και το παίρνει ο ύπνος, μόλις απομακρύνετε το χέρι σας ξυπνάει; Η λύση είναι απλή... Γεμίστε ένα γάντι με φακές ή μικρά φασόλια και ράψτε το για να μην υπάρχουν διαρροές. "Χτυπήστε" ρυθμικά και απαλά την πλάτη του με αυτό και αφήστε το επάνω του έτσι ώστε να αισθάνεται το βάρος από το υποτιθέμενο χέρι σας και όνειρα γλυκά.




Δεν μπορείτε πλέον να απολαύσετε το αγαπημένο σας video game;

Το πιτσιρίκι σας θέλει να παίξει κι εκείνο με το παιχνίδι του μπαμπά, παρόλο που είναι ακόμη μωρό; Δώστε του τη χαρά να παίξει μαζί σας, δίνοντάς του ένα τηλεχειριστήριο εκτός λειτουργίας ή ένα χωρίς μπαταρίες και παίξτε "μαζί" για ώρες...!


Καλή επιτυχία!!!
Ελιζιάννα Χριστοδούλου, Παιδιατρική εργοθεραπεύτρια SIT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...