1 Σεπ 2014

Το λαμπραντόρ που άλλαξε τη ζωή του μικρού Jacob

Από πολύ παλιά τα σκυλιά είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου, που του παρέχουν προστασία και περιορίζουν τη μοναξιά του. Στον 21ο αιώνα, τα χαριτωμένα κατοικίδια ζώα χρησιμοποιούνται πλέον και για να βοηθούν τους ανθρώπους με δύσκολες ασθένειες να ζήσουν μια πιο φυσιολογική ζωή.

Ο 8χρονος Jacob Owens από την Αγγλία αντιμετωπίζει μια σοβαρή μορφή αυτισμού, καθιστώντας δύσκολο να επικοινωνήσει ή να εκφράσει τα συναισθήματά του με τρόπο που να είναι κατανοητός από τους γύρω του. Αυτό σημαίνει ότι με την πάροδο των χρόνων το μικρό αγοράκι ζούσε μια όλο και πιο μοναχική και απομονωμένη ζωή, καθώς η επαφή του με νέα άτομα γινόταν ολοένα και πιο σπάνια.
Όλα άλλαξαν το 2013 όταν η μητέρα του παιδιού ήρθε σε επαφή με την οργάνωση «Support Dogs». Μέσω του ειδικού προγράμματος για τον αυτισμό και με την πολύτιμη βοήθεια των ειδικών, η οικογένεια απέκτησε ένα όμορφο λαμπραντόρ με το παρατσούκλι Minta.

Τι είναι ο αναπτυξιολογικός έλεγχος του παιδιού και πότε χρειάζεται;

Γράφει για τη MedicalTV η παιδίατρος – αναπτυξιολόγος Γκόλτσιου Κωσταντίνα…

Η αναπτυξιολογική εκτίμηση είναι μια διαδικασία που αποσκοπεί στη βαθύτερη κατανόηση  των κινητικών, κοινωνικών, ακουστικών, γλωσσικών, οπτικοκινητικών και κριτικών δεξιοτήτων του παιδιού καθώς και των ευκαιριών που του δίνονται από το οικογενειακό και εκπαιδευτικό περιβάλλον, έτσι ώστε να πετύχει το καλύτερο αναπτυξιακό δυναμικό του.