10 Σεπ 2014

Κάντε τις καθημερινές ρουτίνες πιο εύκολες!!!

Πόσα παιδάκια δυσκολεύονται άραγε να ολοκληρώσουν -χωρίς τις φωνές της μαμάς και/ή του μπαμπά- τις καθημερινές ρουτίνες?

Πόσοι γονείς δεν αγανακτούν που κάθε πρωί πρέπει να τα κυνηγάνε από πίσω για να βουρτσίσουν τα δόντια τους, να ντυθούν, να φάνε το πρωινό τους, και αντίστοιχα το βράδυ?

Και όμως, θα ήταν όλα πιο εύκολα αν τα παιδιά είχαν ένα πρόγραμμα για να τους υπενθυμίζει τι πρέπει να κάνουν. Όχι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο...

Απλά να "τσεκάρουν" κάτι που ολοκλήρωσαν, και να γνωρίζουν ποιά είναι η επόμενη υποχρεωσή τους. Με αυτόν τον τρόπο, τους δείχνουμε έναν τρόπο που θα μπορούσαν -καθώς μεγαλώνουν- να φτιάχνουν ένα πρόγραμμα και να το θυμούνται ή να έχουν μια ατζέντα... Επίσης, νιώθουν πιο ανεξάρτητα, και εσείς πιο ήρεμα!!

Το πρότυπο αυτό πρόγραμμα το βρήκα στο alphamom.com και μπορείτε να τυπώσετε και εσείς ένα ίδιο ή ένα άδειο έτσι ώστε να το συμπληρώσετε εσείς βάσει του προγράμματος που ακολουθεί το πιτσιρίκι σας.

Φυσικά, είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε ένα δικό σας με τη μορφή και τα χρώματα που θέλετε εσείς ή το παιδί σας!

Το ίδιο σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σε μια συνεδρία είτε στο σχολικό πλαίσιο. Υπάρχουν αρκετά παιδιά που έχουν ανάγκη να γνωρίζουν τι έπεται για να μπορούν να οργανωθούν καλύτερα. Αρκετά χρήσιμο θα ήταν (όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενες αναρτήσεις) και σε παιδιά με διάσπαση προσοχής, ΔΕΠ-Υ, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, προβλήματα συμπεριφοράς κ.α.

Εκτυπώστε από εδώ ένα πρόγραμμα όμοιο με το παράδειγμα της φωτογραφίας και από εδώ ένα άδειο πρόγραμμα για να το διαμορφώσετε εσείς.



Όλγα Καμπιώτη, Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...