7 Απρ 2014

Πότε θα ξεκινήσει φέτος η νέα σχολική χρονιά;

Στις 5 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει φέτος το σχολικό έτος, δηλαδή μία εβδομάδα νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές, όταν το σχολικό έτος ξεκινούσε στις 11 ή στις 12 του μήνα. Όσον αφορά τη λήξη του, αυτή θα ακολουθήσει τα μέχρι τώρα ισχύοντα, δηλαδή θα τελειώσει στις 15 Ιουνίου 2015 για τα δημοτικά σχολεία, ενώ στις 31 Μαΐου για τα γυμνάσια και τα λύκεια και στις 21 Μαΐου για τη Γ” τάξη του λυκείου. Στα γυμνάσια και στα λύκεια εφέτος η σχολική χρονιά θα λήξει στις 21 Μαΐου.

Παράλληλα μειώνονται στο ελάχιστο την επόμενη σχολική χρονιά οι αποσπάσεις καθηγητών, ενώ προχωρεί κανονικά η διαδικασία της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου που εφαρμόστηκε ήδη με επιτυχία στα πειραματικά σχολεία.

Η επιμήκυνση του σχολικού έτους κατά μία εβδομάδα στην έναρξη θα δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές για μεγαλύτερες χειμερινές διακοπές, κάτι που θα συνδυαστεί με αύξηση των εκπαιδευτικών εκδρομών και αντίστοιχη μείωση των απλών περιπάτων των σχολείων.
Παράλληλα σχεδιάζεται περαιτέρω μείωση της σχολικής ύλης, η οποία ήδη εφέτος στην Α” τάξη του λυκείου και με δεδομένο τον σχεδιασμό για το νέο αναλυτικό πρόγραμμα του σχολείου μειώθηκε κατά συγκεκριμένα κεφάλαια σε όλα τα μαθήματα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...