3 Μαρ 2014

Μεγάλοι παίζουν με μικρούς





ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ


Σβήστε τα κινητά τηλέφωνα.

Ακολουθήστε το παιδί.

Παίξτε στο επίπεδο του παιδιού.

Μην έχετε κάποιο σχέδιο.







Με το πέρας των χριστουγεννιάτικων διακοπών τα περισσότερα παιδιά έχουν αποκτήσει ένα πλήθος νέων παιχνιδιων. Οι γονείς μπορούν να διαδραματίσουν έναν υποστηρικτικό ρόλο στην ενθάρρυνση των δεξιοτήτων παιχνιδιού και μπορούν να περάσουν ευχάριστο χρόνο ενισχύοντας την σχέση με το παιδί τους. Λίγες συμβούλες για όταν παίζετε με τα παιδιά:

  1. Σβήστε όλα τα κινητά τηλέφωνα, τις τηλεοράσεις, και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ενώ παίζετε με το παίδι. Δώστε το καλό παράδειγμα, αγνοώντας τις ηλεκτρονικές συσκευές ενώ παίζετε.
  2. Ακολουθήστε το παιδί. Αφήστε το παιδί να αποφασίσει με το τι θα παίξει. Εαν το παιδί παίζει με παιχνίδια προσποίησης ακολουθήστε τις οδηγίες του.
  3. Παίξτε στο επίπεδο του παιδιού. Αν το παιδί παίζει στο πάτωμα, κατεβείτε στο πάτωμα και παίξτε μαζί του.
  4. Μην έχετε ένα έτοιμο σχέδιο δράσης. Πιθανότατα αυτός θα είναι ο πιο δύσκολος κανόνας για να ακολουθήσετε. Προσπαθήστε να αφήσετε την ρουτίνα της καθημερινότητας, και απλά καθίστε -ακόμα και για λίγα μόνο λεπτά- και παίξτε μαζί του. Το παιδί θα εκτιμήσει την αμέρηστη προσοχή σας.
Θα ήταν πολύ χρήσιμο να υπενθυμίζουμε στους γονείς πως να συμπεριφερονται κατά την διάρκεια του χρόνου ψυχαγωγίας με το παιδί τους. Δεν είναι εύκολο για έναν ενήλικα να ξαναγίνει παιδί, την ώρα που παίζει με ένα παιδί... Αν και όταν συμβαίνει είναι πολύ ευχάριστο και διασκεδαστικό για όλους.

Το πρωτότυπο θα το βρείτε στο Your Therapy Source - www.YourTherapySource.com


Όλγα Καμπιώτη, Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...