6 Μαρ 2014

Δραστηριότητα: Παίζοντας με κυψελωτό πλαστικό

Η θορυβώδης αυτή δραστηριότητα είναι ιδανική για να απελευθερώσουν τα παιδιά την ενέργειά τους, παίζοντας και διασκεδάζοντας! Παρακάτω σας παρουσιάζουμε δύο εναλλακτικούς τρόπους του παιχνιδιού με το μοναδικό αυτό υλικό.
  • Θα χρειαστείτε  ένα μεγάλο κομμάτι κυψελωτού πλαστικού, 2 ζάρια (ένα κλασσικό με αριθμούς και ένα με χρώματα) και 6 ανεξίτηλους μαρκαδόρους διαφορετικών χρωμάτων (τα χρώματα να συμπίπτουν με εκείνα που έχει το ζάρι). Χρωματίστε κάποιες κυψέλες με τους μαρκαδόρους και αφήστε τες να στεγνώσουν προτού ξεκινήσετε το παιχνίδι. Το παιδί ρίχνει τα ζάρια και πρέπει να σπάσει όσες φούσκες του υποδεικνύει το ζάρι με τους αριθμούς, ιδίου χρώματος σύμφωνα με το χρωματιστό ζάρι (π.χ 4 κόκκινες κυψέλες). Το να σπάει τις φούσκες ενισχύει τη λεπτή κίνηση, τη σύλληψη pincer (τανάλια ή δαγκάνα καβουριού), την αμφίπλευρη οργάνωση και τον οπτικοκινητικό συντονισμό. 
  • Μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε το υλικό αυτό (κομμένο σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια) για να παίξει το παιδί κουτσό. Το να πηδά πάνω στις φούσκες ενισχύει την ισορροπία, τον κινητικό σχεδιασμό και παρέχει ιδιοδεκτικό ερεθισμό. Το ακουστικό ερέθισμα είναι ιδιαίτερα ευχάριστο για κάποια παιδιά, αν όμως κάποια δυσκολεύονται καλό θα είναι να δοκιμάσετε την δραστηριότητα αυτή στη βεράντα ή την αυλή και όχι σε ένα κλειστό χώρο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...