20 Νοε 2013

Αμφίπλευρος Συντονισμός: Δραστηριότητες στην κουζίνα!

Καθημερινές δραστηριότητες που αναπτύσσουν τον

  1. Γεμίζουμε το ποτήρι νερό/χυμό από την κανάτα: Το ένα χέρι κρατάει και χειρίζεται την κανάτα και το άλλο σταθεροποιεί το ποτήρι.
  2. Χρήση μαχαιροπίρουνων (με την επίβλεψη του ενήλικα): Κατά τη διάρκεια της σίτισης το ένα χέρι κρατάει το πιρούνι και το άλλο χέρι κράταει το μαχαίρι (μπορεί να είναι πλαστικό όταν το παιδί είναι μικρό σε ηλικία).
  3. Άνοιγμα και κλείσιμο δοχείων: Το ένα χέρι σταθεροποιεί το δοχείο και το άλλο ανοίγει/κλείνει/βιδώνει/ξεβιδώνει το καπάκι.
  4. Ξετύλιγμα καλαμακιού: Το ένα χέρι κρατάει το τυλιγμένο σε ζελατίνα καλαμάκι και το άλλο προσπαθεί να βγάλει τη ζελατίνα. 
  5. Αλείφουμε βούτυρο, μαρμελάδα ή μέλι στο ψωμί: Το ένα χέρι κρατάει το ψωμί και το άλλο κρατάει και χειρίζεται το μαχαίρι.
  6. Ανάδευση: Το ένα χέρι κρατάει και χειρίζεται το κουτάλι και το άλλο σταθεροποιεί το μπολ.
  7. Κόψιμο του ψωμιού/φαγητού/ζύμης/πλαστελίνης με το μαχαίρι (με την επίβλεψη του ενήλικα): Το ένα χέρι κρατάει το ψωμί σταθερό και το άλλο χέρι κράταει και χειρίζεται το μαχαίρι.
  8. Άνοιγμα ζύμης ή play doh: Και τα δύο χέρια βρίσκονται επάνω στον πλάστη και τον κυλάνε για το άνοιγμα ζύμης και την δημιουργία πίτας.
  9. Κόψιμο μιας συσκευασίας με το ψαλίδι (με την επίβλεψη του ενήλικα): Το ένα χέρι κρατάει τη συσκευασία και το άλλο χέρι κρατάει και χειρίζεται το ψαλίδι.

Όλγα Καμπιώτη, Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...