26 Σεπ 2013

Βάλτε το να σκουπίσει: κάνει καλό!

Είναι Σάββατο πρωί και έχετε ένα κάρο δουλειές να κάνετε στο σπίτι: να καθαρίσετε, να βάλετε πλυντήριο, να μαγειρέψετε και...το μικρό σας αγγελούδι γκρινιάζει γιατί για μια ακόμη φορά θέλει να παίξετε μαζί του! Τί κάνετε;

Ορίστε το βοηθό σας στις δουλειές του σπιτιού, διασκεδάστε και βοηθήστε το να αναπτύξει σημαντικές δεξιότητες όπως: ο αμφίπλευρος και ο οπτικο-κινητικός συντονισμός, ο έλεγχος της δύναμης, η λεπτή κινητικότητα και η ανάλυψη ρόλου-ευθύνης.


Σκούπισμα: δώστε στο παιδί μια σκούπα και δείξτε του πώς να τη χρησιμοποιεί κρατώντας τη και με τα δύο χέρια. Ορίστε σε ποιό σημείο θα μαζεύει τα σκουπιδάκια, βάζοντας γύρω από ένα πλακάκι χαρτοταινία, για να ξέρει ότι εκεί θα πρέπει να καταλήγει όλη η βρωμιά.

Άπλωμα ρούχων: κάντε το βοηθό σας, αναθέτωντάς του να βάζει τα μανταλάκια στα απλωμένα ρούχα. Εάν δε φτάνει, λόγω ύψους στην απλώστρα, ανεβάστε το σε μια καρέκλα.

Μαγείρεμα: δώστε του την ευκαιρία να ανακατέψει, να βγάλει τα υλικά από το ψυγείο, να μετρήσει τις κουταλιές ζάχαρης που χρειάζεται στη συνταγή για το γλυκό ακόμη και να καθαρίσει τον πάγκο της κουζίνας με το vettex.

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου δηλαδή και καλή σας διασκέδαση!!!

Ελιζιάννα Χριστοδούλου, Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια SIT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...