7 Δεκ 2012

Αναγνώριση της Δυσαριθμησίας

Η δυσαριθμησία αποτελεί κομμάτι των ειδικών μαθησιακών δυσκολιών, αφορά μαθητές με φυσιολογικό νοητικό επίπεδο και χωρίς αισθητηριακά ή άλλου είδους προβλήματα.

Το 1974 ο Kosc διατύπωσε έναν ορισμό για τη δυσαριθμησία που σύμφωνα με αυτόν «αποτελεί μια δομική διαταραχή των μαθηματικών ικανοτήτων, έχει τις ρίζες της σε μια εκ γενετής διαταραχή εκείνων των τμημάτων του εγκεφάλου που είναι τα άμεσα, ανατομικο-φυσιολογικά υποστρώματα της ωρίμανσης των μαθηματικών ικανοτήτων, ανάλογα με την ηλικία, χωρίς μια ταυτόχρονη διαταραχή της γενικής νοητικής λειτουργίας».

Μαθαίνοντας ανάγνωση

Tips για να βοηθήστε το μικρό σας να απολαμβάνει την ανάγνωση και να αγαπάει το διάβασμα

Η ανάγνωση βιβλίων και παραμυθιών δυνατά είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μάθετε στο παιδί σας να διαβάζει. Όσο πιο ενθουσιαμένοι φαίνεστε εσείς καθώς διαβάζετε τόσο πιο πολύ θα το απολαμβάνει και το μικρό σας. Πολύ σημαντικό είναι να αφήσετε το παιδί σας να καθορίσει τους δικούς του ρυθμούς και να ευχαριστιέται αυτό που κάνει. Πιο συγκεκριμένα, όταν διαβάζετε κάνετε τα ακόλουθα:

Διαβάστε ένα διαφορετικό παραμύθι

Διαβάσαμε μια εξαιρετική ιδέα και τη μοιραζόμαστε με όλους εσάς! Γιατί γιορτές έρχονται και τί πιο όμορφο από το να χαρίσετε ένα τέτοιο δώρο ή ακόμη καλύτερα να πάρετε αγκαλιά το πιτσιρίκι σας και να διαβάσετε ένα διδακτικό βιβλίο.

Το infokids.gr προτείνει τα παρακάτω βιβλία, που μιλούν για τη διαφορετικότητα, την κινητική αναπηρία, τον αυτισμό, τα προβλήματα όρασης και πολλές ακόμη δυσκολίες. Ας ευαισθητοποιήσουμε λοιπόν τους μικρούς μας φίλους μέσα από ένα βιβλίο!