1 Οκτ 2012

Οι 7 πιο αποτελεσματικές θεραπείες για τον αυτισμό

Κάθε γονιός παιδιού με αυτισμό συχνά αναρωτιέται ή ρωτάει εμάς τους θεραπευτές, εάν όσα κάνει για το παιδί του είναι αρκετά. 

Ο αριθμός των θεραπειών είναι σεβαστός και η αποτελεσματικότητά τους ποικίλλει ανάλογα με το παιδί: δεν υπάρχει μία ιδανική λύση, η οποία αποδίδει σε όλες τις περιπτώσεις. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Autism Speaks δημοσίευσε τα αποτελέσματα μίας έρευνας, σχετικά με την αποτελεσματικότητα των διαφόρων θεραπειών για τον αυτισμό.

Για παιδιά που ενθουσιάζονται με τις κατασκευές...

Βρήκαμια κατασκευή, την θεώρησα πρωτότυπη και ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας... Είναι πολύ εύκολη και ενισχύει σημαντικά την χρήση του ψαλιδιού, την φαντασία και γενικά τους λεπτούς χειρισμούς... Μπορούν να την χρησιμοποιήσουν εργοθεραπευτές και γονείς για να δραστηριοποιήσουν τα παιδιά, αλλά μπορούν και πιο μεγάλα παιδιά να την εκτελέσουν με την επίβλεψη ενός ενήλικα...


Υλικά: γομολάστιχες σε διάφορα σχήματα & χρώματα, πινέζες, μαρκαδόρους, κόλλα, ψαλίδι.

Κόψε με το ψαλίδι μερικές από τις γόμες στη μέση  και τοποθέτησέ τις πάνω σε άλλες σχηματίζοντας αυτοκίνητα και φορτηγά.


Μάθε παιδί μου γράμματα.... Δυσκολεύεσαι;;;

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε, και τα παιδιά μας βρίσκονται και πάλι στα θρανία είτε για πρώτη φορά είτε για να ανέβουν σχολική βαθμίδα.

«Μάθε παιδί μου γράμματα» έλεγαν οι παλιοί και συνεχίζει, δικαιολογημένα, αυτό να αποτελεί το όνειρο κάθε γονιού, ιδίως με την έναρξη της σχολικής φοίτησης: το παιδί του να γίνει καλός και επιμελής μαθητής.