25 Σεπ 2012

Απασχόληση του παιδιού μέσα στο σπίτι…

Είναι πολλές οι φορές εκείνες, που το παιδί μας δεν θέλει να μείνει και να παίξει στο δωμάτιό του. Μπορεί να υπάρχουν δεκάδες παιχνίδια στην διάθεσή του, αλλά εκείνο δεν βρίσκει κανένα ενδιαφέρον σ’ αυτά. Αντίθετα το προσελκύουν άλλα πράγματα μέσα στο σπίτι που μόνο παιχνίδια δεν είναι.

Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε όλες τις ώρες που είστε μέσα στο σπίτι με το παιδί σας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αφήσετε όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες σας πίσω. Χρησιμοποιήστε την φαντασία σας και πράγματα που υπάρχουν ήδη μέσα στο σπίτι και δημιουργήστε αυτοσχέδια παιχνίδια για να το απασχολήσετε.

Η παρακολούθηση των ματιών θα μπορούσε να οδηγήσει σε διάγνωση διαταραχών του εγκεφάλου

Τα μάτια μπορεί να λέμε ότι είναι παράθυρα στην ψυχή, η κίνησή τους όμως μπορεί να επιτρέψει στους γιατρούς να διαγνώσουν με ακρίβεια διαταραχές του εγκεφάλου όπως ο αυτισμό και η ΔΕΠΥ, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες.

Η παρακολούθηση των ματιών, η οποία καταγράφει που ακριβώς εστιάζει ένα άτομο όταν κοιτάζει κάτι, θα μπορούσε να οδηγήσει στη διάγνωση διαταραχών του εγκεφάλου με μεγαλύτερη ακρίβεια σε σχέση με τα υποκειμενικά ερωτηματολόγια και τις παραδοσιακές ιατρικές εξετάσεις. Οι εξετάσεις είναι ακριβές και χρονοβόρες, ενώ τα ερωτηματολόγια έχουν συχνά οδηγήσει σε λανθασμένη διάγνωση. Αυτό εξηγείται από τη λειτουργία του εγκεφάλου μας.

Μουσικό-Θεατρική Παράσταση για παιδιά 3- 12 ετών στην Ονειρόσκαλα


Τα Έσοδα απο τις δωρεές θα δοθούν στα παιδιά με νεο-πλασματικη ασθένεια, στο σύλλογο "Φλόγα"





29/9 και 21/10 "Ονειροσκαλα" στην Νεα Μακρη
6/10 Αιθουσα Πολλαπλων Χρησεων Γραμματικού
13/10 "Αρετουσα" Καλλιτεχνουπολη


Ολες οι παραστασεις ειναι 11.30 το πρωι