19 Σεπ 2012

Έκτακτη ειδοποίηση: Κινητοποίηση για προβλήματα στα ειδικά σχολεία

Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου για τα προβλήματα στην ειδική αγωγή σε όλη την χώρα. Χρόνια τα προβλήματα - πάλι χωρίς δασκάλους και ειδικό βοηθητικό προσωπικό, πάλι χωρίς τα μέσα μετακίνησης των παιδιών μας και πάλι- χωρίς σχολεία. Η διαμαρτυρία διοργανώνεται από ανεξάρτητους γονείς, ομάδες γονέων και με την στήριξη του Δ.Ε.Σ. (Δίκτυο Ειδικών Σχολείων).

Βοηθήστε τα παιδιά με ΔΕΠΥ να μάθουν

Πρακτικές συμβουλές για γονείς και δασκάλους που επιθυμούν να βοηθήσουν τα παιδιά με ΔΕΠΥ να θυμούνται και να καταλαβαίνουν αυτά που διαβάζουν.
Οι μαθητές με ΔΕΠΥ διαμαρτύρονται συχνά ότι παρόλο που έχουν διαβάσει ολόκληρη τη σελίδα ενός βιβλίου, δεν είναι σε θέση να θυμηθούν το παραμικρό. Αυτό οφείλεται στις δυσκολίες εκτελεστικής λειτουργικότητας και είναι κάτι που μπορεί ν’ αντιμετωπιστεί.

Έξι σωτήρια βήματα όταν πνίγεται ένα μωρό

Τα περισσότερα από τα μισά θύματα πνιγμού στην παιδική ηλικία είναι βρέφη. Βρέφη που έβαλαν κάτι στο στόμα τους και το κατάπιαν προτού να το αντιληφθεί κάποιος μεγάλος.

Γι’ αυτό καλό θα ήταν αν κάτι τέτοιο συμβεί στο δικό σας μωρό να μην μείνετε να το κοιτάτε, αλλά να προβείτε κατευθείαν σε κάποιες κινήσεις που μπορεί να αποβούν σωτήριες.

Σκεφτείτε ότι κάθε λεπτό είναι σημαντικό καθώς μπορεί να φράξουν οι αναπνευστικοί οδοί με συνέπεια να μην μεταφέρεται οξυγόνο στο αίμα και να υποστούν βλάβες ο εγκέφαλος και άλλα ζωτικά όργανα.

ΠΑ.Σ.Ι.Ε.Θ.Ι.: Σεμινάρια απόκτησης επάρκειας εκπαιδευτή θεραπευτικής ιππασίας και ιπποθεραπείας

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιπποθεραπευτών και Εκπαιδευτών Θεραπευτικής Ιππασίας (ΠΑ.Σ.Ι.Ε.Θ.Ι.) ιδρύθηκε από μια ομάδα επιστημόνων του χώρου της υγείας (ιατρούς, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές κ.ά.), με σκοπό την παροχή εκπαίδευσης και πιστοποίησης των επιστημόνων της αποκατάστασης που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την θεραπευτική ιππασία.