13 Σεπ 2012

Ο πρόωρος τοκετός ίσως επηρεάζει την εγκεφαλική ανάπτυξη του παιδιού

Οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι τα βρέφη που έχουν γεννηθεί πρόωρα διατρέχουν κίνδυνο καθυστερημένης εγκεφαλικής ανάπτυξης, αλλά μερικές επιπλέον εβδομάδες ενδομήτριας παραμονής μπορεί να κάνουν σημαντική διαφορά ακόμη και στα βρέφη που γεννιούνται κανονικά, δηλαδή μεταξύ 37ης και 41ης εβδομάδας.

Τα παιδιά που γεννιούνται πριν το χρονικό αυτό ορόσημο έχουν χαμηλότερο σκορ στα μαθηματικά και την ανάγνωση σε ηλικία οκτώ ετών, συγκριτικά με εκείνα που γεννιούνται κανονικά.

Θύματα εκφοβισμού τα παιδιά με αυτισμό

Τα παιδιά που έχουν κάποιο είδος αυτισμού είναι πολύ πιο πιθανό να πέσουν θύματα εκφοβισμού από τα υπόλοιπα παιδιά. Μαλιστα, περίπου τα μισά από αυτά τα παιδιά υπολογίζεται ότι πέφτουν θύματα εκφοβισμού στο σχολείο.

Σε αυτό το αποτέλεσμα έφτασε μία έρευνα που του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια από το 2001 που πήραν μέρος 920 γονείς με μαρτυρίες και καταθέσεις τους.

Τεχνόπολις: Μια πόλη για παιδιά (20-23 Σεπτεμβρίου 2012)

Μια πολιτεία «θαύμα», για παιδιά 2-13 ετών, με πολύ ιδιαίτερες θεματικές γειτονιές, που δεν θυμίζουν καθόλου αυτές που ζουν σήμερα τα παιδιά, θα στηθεί από 20 έως και 23 Σεπτεμβρίου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, μεταμορφώνοντάς την σε «Μικρόπολις».

Και φέτος, τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας, μέσα από ένα υψηλής ποιότητας πρόγραμμα ψυχαγωγικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και πολύχρωμων εργαστηρίων.