18 Ιουλ 2012

ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ - « ΠΑΙΔΙ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ»

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ


Στις 28 Ιουλίου 2012 το Σώμα Εθελοντών Πόρτο Ράφτη σας προσκαλεί στην εκδήλωση

« ΠΑΙΔΙ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ»
που θα περιλαμβάνει, χαριστικό παζάρι με παιχνίδια βιβλία ρούχα, για παιδιά, θέατρο από παιδιά, παραμυθομαγειρέμματα με την μαγική τράπουλα, και άλλες πολλές εκπλήξεις. Πάρτε τα παιδιά σας και ελάτε, σας περιμένουμε στο χώρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πόρτο Ράφτη « ΙΟΠΟΡ» στο Αυλάκι από τις 7.00 το απόγευμα ως τις 10.00 το βράδυ.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ


7 δωρεάν παιδικές κατασκηνώσεις για τον Αύγουστο


Ακόμη κι αν εσείς δεν καταφέρετε να κάνετε τελικά διακοπές, δεν υπάρχει λόγος να μείνουν και τα παιδιά στην πόλη. Δείτε 7 κατασκηνωτικούς προορισμούς στους οποίους θα περάσουν μερικές ξέγνοιαστες ημέρες παιχνιδιού και διασκέδασης.
Το καλύτερο; Τα έξοδα για τη συμμετοχή καλύπτονται εξ ολοκλήρου από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Κουτιά ανακάλυψης!

Με πολύ απλά υλικά, μπορούμε να φτιάξουμε αυτό το παιχνίδι ανακάλυψης...

Υλικά που θα χρειαστούν: κουτιά παπουτσιών, ύφασμα, διάφορα αντικείμενα διαφορετικών υφών και σχημάτων.

Παρακάτω, στις φωτογραφίες, θα δείτε τον τρόπο που μπορείτε να κατασκευάσετε το παιχνίδι.

Κατοικίδια...ευεργετικά για την υγεία των παιδιών!

Ο ερχομός ενός μωρού, βάζει συχνά σε σκέψη τους μέλλοντες γονείς που διαθέτουν κατοικίδιο, υπό το φόβο ότι η παρουσία του ζώου ενδεχομένως να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του βρέφους. Η επιστημονική κοινότητα έρχεται να δώσει ένα τέλος στο δίλημμα «μωρό ή σκύλος» καθώς σύμφωνα με νέα έρευνα τα τριχωτά τετράποδα είναι ευεργετικά για την υγεία των παιδιών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με Φινλανδούς επιστήμονες, τα μωρά που μεγαλώνουν με σκύλους έχουν λιγότερες πιθανότητες για κρυολογήματα και λοιμώξεις του αναπνευστικού στην παιδική τους ηλικία εν συγκρίσει με άλλα βρέφη που μεγαλώνουν ανευ συντροφιάς ενός τετράποδου φίλου. Για τις ανάγκες της έρευνας, οι επιστήμονες παρακολούθησαν 397 μωρά στη Φινλανδία μέχρι να γίνουν ενός έτους, μέσω της συμπλήρωσης ειδικών ερωτηματολογίων από τους γονείς σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Πώς να αντιμετωπίσετε μια επιληπτική κρίση

Όταν σε μια οικογένεια ή μια παρέα, υπάρχει κάποιο άτομο που πάσχει από επιληπτικές κρίσεις, είναι καλό να ξέρουμε πως θα πρέπει να αντιδράσουμε εάν έρθουμε αντιμέτωποι με κάτι τέτοιο ώστε να παρέχουμε τη μέγιστη ασφάλεια στον άνθρωπο αυτό.

Όλες οι κρίσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή, αλλά οι τονικοκλονικές κρίσεις (σπασμοί κατά τους οποίους υπάρχει απώλεια αισθήσεων) απαιτούν ακόμη μεγαλύτερη.

Οι επιληπτικές κρίσεις συνήθως διαρκούν λιγότερο από 3 λεπτά και οι ασθενείς αναρρώνουν ασφαλώς από τις περισσότερες. Κατά τη διάρκεια μιας τονικοκλονικής κρίσης το άτομο μπορεί να φαίνεται ότι σταματά να αναπνέει και το χρώμα του να γίνεται λίγο μπλε. Κατόπιν, μπορεί να είναι κουρασμένο, μπερδεμένο και να πονά, ενώ ίσως να χρειαστεί να κοιμηθεί για αρκετές ώρες ώστε να ανακάμψει πλήρως.

Τι κάνουμε: