16 Ιουλ 2012

Ο καφές στην εγκυμοσύνη δεν προκαλεί παιδικά προβλήματα συμπεριφοράς

Αθώα η καφεΐνη;
Η καφεΐνη δεν σχετίζεται με προβλήματα συμπεριφοράς στα παιδιά, αλλά θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο στην εγκυμοσύνη  

Αν το παιδί σας είναι υπερδραστήριο δεν φταίει η καφεΐνη που καταναλώνατε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αποφαίνεται νέα ολλανδική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Pediatrics.

Μην πέφτετε στην παγίδα της υπερπροστατευτικής μαμάς

Όταν ένα μωρό γεννιέται, είναι πολύ δύσκολο, σχεδόν ακατόρθωτο, να μη γίνει ο σκοπός ολόκληρης της ζωής σας. Μας έχουν τόσο ανάγκη για να μεγαλώσουν που όλες οι μαμάδες αφιερωνόμαστε ψυχή τε και σώματι σε αυτά.
Όμως κάπου εδώ έρχεται και η επιστήμη και μας λέει ότι αυτό το «παιδί μου είναι τα πάντα για μένα» αποτελεί παγίδα για όλες τις μαμάδες. Μπορεί να καταστρέψει τη ζωή τη δική σας και του παιδιού σας!

Η υπερβολική ταυτοποίηση της δικής σας προσωπικότητας και ζωής με αυτή του παιδιού σας δημιουργεί προβλήματα και στην μετέπειτα ενήλικη ζωή του, αφού το πιθανότερο είναι ότι θα μεγαλώσετε ένα φοβισμένο παιδί, που πάντα θα περιμένει την έγκρισή σας για οτιδήποτε ή τη βοήθειά σας για να ολοκληρώσει τον στόχο του.

Φλώρινα: Δωρεάν μαθήματα για τους μικρούς μαθητές το σχολικό έτος 2012-2013

Η επιτυχία του εγχειρήματος ενθαρρύνει τους διοργανωτές, ώστε να ξεκινήσουν κανονικά τα δωρεάν μαθήματα για το σχολικό έτος 2012-2013, σε ακόμα περισσότερους μικρούς μαθητές.

Αφήστε τα παιδιά να λερώνονται, τους κάνει καλό

Αφήστε τα παιδιά σας να παίζουν έξω και να λερώνονται. Αυτό το μήνυμα στέλνει στους απανταχού γονείς μια ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο, που διαπίστωσε πως η υπερβολική καθαριότητα βλάπτει τη ικανότητα αυτοΐασης του δέρματος. Τα φυσιολογικά βακτήρια που ζουν στο δέρμα, ανακάλυψαν οι επιστήμονες, πυροδοτούν μια διαδικασία που καταλήγει τελικά να εμποδίζει τη φλεγμονή όταν τραυματιζόμαστε.