3 Ιουλ 2012

Παιδί με μαθησιακές δυσκολίες στην τάξη!

Τι πληροφορίες μπορούμε να πάρουμε από την παρατήρηση ενός παιδιού με μαθησιακές δυσκολίες στην τάξη;

Η ύπαρξη πολλών και διαφορετικών χαρακτηριστικών στα παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες, κάνουν το έργο των εκπαιδευτικών όλο και πιο δύσκολο.

Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής "Μαργαρίτα"

Tο Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής "Μαργαρίτα", για πρώτη φορά φέτος, υλοποιεί πρότυπο κατασκηνωτικό πρόγραμμα με εκπαιδευτικό & ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από Πέμπτη 12/07/2012 έως Παρασκευή 20/07/2012 στην κατασκήνωση του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στην Αγία Μαρίνα Νέας Μάκρης, στο Σπιτάκι των Ειδικών Ομάδων.

Το κόστος συμμετοχής είναι 300 ευρώ και περιλαμβάνει διαμονή, διατροφή, μετακινήσεις, δραστηριότητες και έξοδα συνοδών. Ο αριθμός των θέσεων είναι έως 10-12 άτομα.

3 καλοκαιρινές Ομάδες στήριξης...

Το Κέντρο Ψυχοθεραπείας Ατόμου και Οικογένειας, διοργανώνει 3 καλοκαιρινές Ομάδες στήριξης, για την διαχείριση και αντιμετώπιση του άγχους, καθώς και Ομάδες γονέων και την συναισθητική νοημοσύνη και δημιουργικότητα των παιδιών.

Αναλυτικά:

Γιατί τσακώνονται τα αδέλφια;

Οι σχέσεις ανάμεσα στα αδέρφια χαρακτηρίζονται τις περισσότερες φορές από έντονα και αντικρουόμενα συναισθήματα: αγάπης και μίσους, αφοσίωσης και αντιζηλίας. Οι καβγάδες και οι διαφωνίες παρατηρούνται συχνά, η επιθετικότητα και η ανταγωνιστικότητα εκδηλώνονται σε πολλές δραστηριότητές τους. 

Η έκφραση των δύσκολων αυτών συναισθηματικών καταστάσεων αποτελεί όμως και έναν σημαντικό τρόπο αλληλεπίδρασης μεταξύ τους. Μέσα από τους τσακωμούς, όσο και αν φαίνεται παράδοξο, τα αδέρφια επικοινωνούν συναισθηματικά αλλά και σωματικά. Παράλληλα, μαθαίνουν να διαχειρίζονται την ψυχική τους ένταση, να διαπραγματεύονται τις επιθυμίες και τις επιδιώξεις τους, να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, να συνυπάρχουν με τους άλλους με όλες τις πιθανές ματαιώσεις που επακολουθούν. Οι τσακωμοί με τα αδέρφια αποτελούν πράγματι ένα πολύτιμο «σχολείο», ένα πεδίο κοινωνικής μάθησης και τριβής δεξιοτήτων που θα αποβούν απαραίτητες σε όλα τα μετέπειτα στάδια της ζωής τους.