5 Ιουν 2012

Γιατί πρέπει να πίνουν τα παιδιά νερό με το φαγητό

Αν θέλετε να τρώνε τα παιδιά σας λαχανικά, φροντίστε να τους δίνετε νερό μαζί με το φαγητό. Αυτό συνιστούν αμερικανοί επιστήμονες, που υποστηρίζουν ότι η συσχέτιση έχει να κάνει με τους νοερούς συνδυασμούς που κάνουμε στις γεύσεις.

Στη σχετική μελέτη τους συμμετείχαν 75 παιδιά, ηλικίας 3 έως 5 ετών. Όσα από αυτά έπιναν το περισσότερο νερό, είχαν πιο υγιεινές διατροφικές προτιμήσεις απ’ ό,τι εκείνα που έπιναν το λιγότερο.

Όταν, δε, είχαν το μεσημέρι και το βράδυ ένα ποτήρι νερό δίπλα στο πιάτο τους, έτρωγαν περισσότερα ωμά λαχανικά, όπως τα καρότα και οι πιπεριές, απ’ ό,τι όταν είχαν δίπλα τους ένα ποτήρι αναψυκτικό.

Συμβουλές πρόληψης από τους Γονείς προς τα Παιδιά

Τι πρέπει να γνωρίζουν τα παιδιά μας.

Ο κίνδυνος του να εξαφανιστεί ένα παιδί φαντάζει τόσο μακρινός σε όλους μας.... είναι καταστάσεις που βλέπουμε και ακούμε στα ΜΜΕ και συχνά απορούμε πώς μπορεί να συμβαίνουν.

Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι κίνδυνοι είναι πολύ μακρινοί μέχρι να γίνουν κοντινοί και μας αφορούν όλους.

Ο ρόλος του γονέα είναι να προετοιμάσει το παιδί του για όλους τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσει σαν παιδί και σαν ενήλικας. Και η εξαφάνιση είναι ένας από αυτούς τους κινδύνους.

Να θυμάστε πάντα ότι οι δικές σας συμβουλές.... μπορούν να του δείξουν το δρόμο για το σπίτι!

Σεμινάριο εκπαίδευσης στην ADOS-G

Το παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων προτίθεται να διοργανώσει σεμινάριο εκπαίδευσης στην ADOS-G στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.
Για πληροφορίες σχετικά με το σενάριο και για δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε με τη γραμματεία του  παραρτήματος στο τηλ. 2310 241 287 ή στο e-mail:  thess_seminar@autismgreece.gr

Τα όρια και η πειθαρχία στη διαπαιδαγώγηση

Συχνά, οι γονείς βλέπουν τις προσπάθειες που κάνουν για να πειθαρχήσουν το παιδί τους να μην αποδίδει καρπούς! Αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι είναι «κακοί» γονείς, αλλά ότι ίσως θα πρέπει να βρουν άλλους τρόπους για να πλησιάσουν το παιδί τους και να βρουν τον ιδανικότερο δρόμο για να συμβιώσουν χωρίς συνεχείς καβγάδες και τσακωμούς.

Μεγαλύτερη σημασία έχει το πώς το λες και όχι το τι λες!

Πιπίλα, μια γλυκιά «εξάρτηση» και πώς να την κόψετε

Η πιπίλα είναι μία γλυκιά συνήθεια για τα περισσότερα μωράκια, αλλά και μία «διέξοδος» για τους γονείς, καθώς γνωρίζουν ότι μόλις τη χρησιμοποιήσουν τα αγαπημένα τους αγγελούδια θα σταματήσουν κατά πάσα πιθανότητα να κλαίνε.

Όταν όμως το μωράκι συμπληρώσει τα δύο του χρόνια οι ειδικοί πιστεύουν ότι η πιπίλα δεν είναι πλέον απαραίτητη. Μάλιστα και από την ηλικία του ενός έτους είναι σημαντικό να μειωθεί η χρήση της, έτσι ώστε το μωρό να αρχίσει να πειραματίζεται με τις λέξεις και να μην έχει το στόμα του.. μπουκωμένο.