16 Μαΐ 2012

«Σ΄αγαπάω αλλά μόνο όταν δεν κάνεις αταξίες»

Πριν από 50 χρόνια και πλέον, ο ψυχολόγος Καρλ Ρότζερς είπε ότι το να αγαπάμε απλώς τα παιδιά μας δεν είναι αρκετό. Και τόνισε ότι πρέπει να τα αγαπάμε άνευ όρων γι΄ αυτό που είναι, όχι γι΄ αυτό που κάνουν.

Ως πατέρας ξέρω ότι αυτό είναι μια μεγάλη κουβέντα, που μάλιστα σήμερα αμφισβητείται από συμβουλές για το αντίθετο: για το πώς να γίνουμε «γονείς υπό όρους», πώς να αυξάνουμε τη στοργή όταν το παιδί είναι «καλό» και να την περιορίζουμε όταν δεν είναι.

Όταν κοιμόμαστε ο εγκέφαλος επεξεργάζεται πληροφορίες


Αν πιστεύατε ότι ο εγκέφαλός μας κοιμάται όσο κοιμόμαστε, κάνετε λάθος, καθώς ναι μεν «ξεκουράζεται», ωστόσο, ο ύπνος τον βοηθά να απορροφήσει τις νέες πληροφορίες που έλαβε προτού κοιμηθούμε. Ακόμα πιο ευεργετικά αποτελέσματα φαίνεται πως έχει μάλιστα ο ύπνος για τη μαθησιακή διαδικασία και τη μνήμη, όταν συνοδεύεται από όνειρα..

Σύμφωνα με το BBC και μία νέα επιστημονική έρευνα, τα όνειρα αποτελούν σημάδι ότι τα υποσυνείδητα μέρη του εγκεφάλου εργάζονται σκληρά στη διάρκεια του ύπνου, επεξεργαζόμενα τις πληροφορίες για να εκτελεστεί η «δουλειά» που πρέπει να γίνει.

Μπομπονιέρες από το Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος

 Η Γεωργία από το eimai mama μοιράζεται μαζί μας μια κίνηση με νόημα. Διαβάστε το, αξίζει!

Καλημέρα σας μανούλες, μέλλουσες μανούλες και πατερούληδες!

Σε 24 μέρες ανεβαίνω τα σκαλιά της εκκλησίας με τον καλό μου..

Σας γράφω για να προωθήσουμε όλοι μαζί μία πράξη που πολλοί όπως και εμείς κάναμε!

FAMILY FIESTA στο Γήπεδο Baseball του Ελληνικού


Το πρώτο FAMILY FIESTA στο Γήπεδο Baseball του Ελληνικού, για ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο ξεγνοιασιάς και παιχνιδιού, το Σάββατο 9 και Κυριακή 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 στο Γήπεδο Baseball Ελληνικού (Πρώην Αμερικάνικη Βάση), 10 το πρωί – 11 το βράδυ.

Μία ξεχωριστή γιορτή για όλη την οικογένεια οργανώνεται στην πόλη! Η περιπέτεια αρχίζει…
Οι μουσικοί κουρδίζουν τα όργανά τους…
Οι συγγραφείς ξεσκονίζουν τα βιβλία τους...
Οι ηθοποιοί ξεκίνησαν τις πρόβες…
Οι προπονητές κάνουν ζέσταμα…
Οι chef βάζουν τις ποδιές τους…
Οι φούσκες συναγωνίζονται με τα άλλα παιχνίδια για το ποιο είναι το πιο διασκεδαστικό…

Ένα διαφορετικό νηπιαγωγείο...


Στη Στουτγκάρδη λειτουργεί ένα νηπιαγωγείο με κεντρικό στόχο να χαλαρώσει τα προβληματισμένα… νήπια.  
Είναι αλήθεια ότι το άγχος δεν επηρεάζει μόνο τους ενήλικες αλλά και παιδιά. Οι ειδικοί του σχολείου «Kneipp kindergärten» υποστηρίζουν ότι με ειδικό μασάζ, λουτροθεραπείες, με περίπατο πάνω σε υγρό γρασίδι με γυμνά πόδια κι άλλες ειδικές ασκήσεις κατά του στρες μπορούν να βελτιώσουν τη ψυχολογία τους.