14 Μαΐ 2012

Δραστηριότητα: Παίζουμε με οδοντογλυφίδες

Το μόνο που θα χρειαστείτε από υλικά είναι οδοντογλυφίδες ή χρωματιστά ξυλάκια αρίθμησης (τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε από οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο).

Η συνεχής εκπαίδευση «νικά» τη γενετική προδιάθεση


Αμερικανός γενετιστής θέτει υπό αμφισβήτηση την ύπαρξη έμφυτων ή κληρονομικών ταλέντων.
Οι πιο ιδιοφυείς άνθρωποι, εκείνοι που έχουν τα μεγαλύτερα ταλέντα ή που έχουν διακριθεί για τις ανεπανάληπτες ικανότητές τους σε διάφορους τομείς, θεωρούσαν οι επιστήμονες μέχρι σήμερα, ότι τα είχαν καταφέρει χάρη στα γονίδιά τους.

Με άλλα λόγια, πίστευαν ότι η κλίση σε φυσικές επιστήμες όπως είναι τα Μαθηματικά ή η Χημεία, η ανάπτυξη καλλιτεχνικών τάσεων στη ζωγραφική, στη μουσική, ακόμη και σε θέματα που έχουν να κάνουν με την σκέψη και τη φαντασία όπως είναι η συγγραφή μυθιστορημάτων, βρίσκεται στο DNA μας!

Χωρίς λοιπόν τα «κατάλληλα» γονίδια, κάποιος μπορεί να τα κατάφερνε καλά στους προαναφερόμενους τομείς, δεν θα γινόταν όμως ο καλύτερος από όλους τους άλλους!

Πίνακας προσδιορισμού ποσοστού αναπηρίας


Νέα ποσοστά αναπηρίας, που αφορούν την ειδική αγωγή και την ψυχική υγεία, ανακοινώνονται στον νέο "Ενιαίο Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας" (Αρ. Φύλλου 1506 / 4-5-2012 - Αρ. απόφασης: Φ. 11321/οικ. 10219/688). Εν τάχει, η ΝΥ λαμβάνει από 5% έως 80%, το Down, το Klinefelter, οι ΔΑΔ (αυτισμός και Asperger) από 67% έως 80%, η επιληψία από 50% έως 80%.

Ορολογία: Εργαζόμενη μνήμη





Τι είναι η ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΜΝΗΜΗ?