8 Μαΐ 2012

Το παιδικό ροχαλητό δεν είναι πάντα... αθώο

Έχετε παρατηρήσει ότι το παιδάκι σας κατά τη διάρκεια του ύπνου ροχαλίζει; 
 Το ροχαλητό που ακούγεται από το παιδικό δωμάτιο δεν είναι πάντα αθώο καθως αποτελεί πιθανή ένδειξη προβλημάτων συμπεριφοράς του παιδιού. Σύμφωνα με τα ευρήματα αμερικανικής μελέτης στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 10.000 παιδιά, όσα παιδιά ροχαλίζουν πολύ κατά τη διάρκεια του ύπνου ή έχουν κάποια άλλη αναπνευστική δυσκολία τις νύχτες ενδέχεται να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν συμπεριφορικά ή συναισθηματικά προβλήματα αργότερα στη ζωή τους. 

Η ΕΛΕΠΑΠ στο GOLDEN HALL

Η ΕΛΕΠΑΠ διοργανώνει την ετήσια φιλανθρωπική της εκδήλωση στο GOLDEN HALL και σας προσκαλεί σε μία ολοήμερη εμπειρία απόλυτης διασκέδασης. Το Σάββατο 12 Μαΐου από τις 10:00 έως τις 19:00 στον προαύλιο χώρο του εμπορικού κέντρου μία σειρά από δραστηριότητες θα προκαλέσουν τη δημιουργικότητα, τις αντοχές αλλά και τη φαντασία σας.

Δωρεάν σεμινάριο με θέμα την εξοικείωση των παιδιών με την αναπηρία

Δωρεάν σεμινάριο για εκπαιδευτικούς διοργανώνει το πολιτιστικό κέντρο «Ακαδήμεια», με θέμα «η εξοικείωση των παιδιών με την εικόνα και την ιδέα της αναπηρίας». Πρόκειται για σεμινάριο και εργαστήριο που απευθύνεται σε βρεφονηπιοκόμους, νηπιαγωγούς και δασκάλους γενικής παιδείας. Όσοι παρευρεθούν, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σε θέματα αναπηρίας (σωματικό, πνευματικό ή ψυχικό έλλειμμα – μόνιμο ή προσωρινό). Επιπλέον θα δοθούν προτάσεις για τρόπους δουλειάς στο σχολείο.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου, από 11:00π.μ. έως 4:00 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια», Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος

Πόσο μολύνεται το φαγητό όταν πέφτει στο πάτωμα

Σας έχει συμβεί (έστω και όταν ήσασταν παιδιά) να σας πέσει το μπισκότο στο πάτωμα και να σκύψετε αμέσως να το πάρετε για να το φάτε; Αν ναι, δεν είστε οι μόνοι – και η τακτική αυτή δεν είναι πάντοτε τόσο επικίνδυνη όσο φαίνεται, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.

Η ιδέα ότι το φαγητό δεν προλαβαίνει να μολυνθεί εάν αγγίξει στιγμιαία - για 3 δευτερόλεπτα - το πάτωμα είναι τόσο παλιά όσο ο κόσμος, αλλά έως τώρα δεν υπήρχαν επιστημονικές αποδείξεις εάν αυτό αληθεύει ή όχι.

Ομάδα συμβουλευτικής για μπαμπάδες!


Αυξανόμενο επιστημονικό ενδιαφέρον για το ρόλο του πατέρα και παρατηρούνται σημαντικές αλλαγές στις προδιαγραφές του πατρικού ρόλου. Παρόλα αυτά, οι ίδιοι οι πατεράδες συνήθως δεν συμμετέχουν στη συζήτηση που γίνεται για τον ρόλο τους και συχνά είναι και απροετοίμαστοι για τις νέες απαιτήσεις του.

Σε αυτή την ομάδα συμβουλευτικής των πέντε 90λεπτων συνεδριών, προσκαλούνται άνδρες που έχουν ερωτήματα και προβληματισμούς για τον πατρικό ρόλο και τη σχέση τους με τα παιδιά τους, να ανταλλάξουν εμπειρίες και να πάρουν νέες πληροφορίες και εναλλακτικές λύσεις σε δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

«Μάθε παιδί μου γράμματα…!» Παιδικό Φεστιβάλ στον Βύρωνα

Το καθιερωμένο ραντεβού με τους μικρούς του φίλους δίνει για 27η χρονιά το Παιδικό Φεστιβάλ της πόλης μας, από τις 2 μέχρι και τις 13 Μαΐου, στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία».

Υπό τον τίτλο «Μάθε παιδί μου γράμματα…!», το φετινό Φεστιβάλ δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να μοιραστούν μαζί μας τη δική τους ματιά για την παιδεία και το εκπαιδευτικό σύστημα.

Μαθαίνουμε μαγειρεύοντας


 Η μαγειρική είναι ένας άκρως δημιουργικός τρόπος, με τον οποίο οι γονείς εκτός από διασκέδαση, μπορούν να προσφέρουν πάρα πολλά ερεθίσματα στα παιδιά, ενώ παράλληλα τα βοηθούν να εξασκήσουν πολλές δυνατότητες.