26 Μαρ 2012

Οι πιθανότητες ένα παιδί να διαγνωστεί με αυτισμό είναι 1 στις 110


Μια ωραία καμπάνια από το AutismSpeaks που δίνει έμφανη στην πρώιμη διάγνωση!!


Πασχαλινό Παζάρι από το "Καλειδοσκόπιο"



Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία "ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ" οργανώνει στον Πολιτιστικό Πολυχώρο "ΑΓΚΥΡΑ" (Σόλωνος 124 & Εμμ. Μπενάκη, Αθήνα) την Πέμπτη 29 Μαρτίου, 12 - 8 μ.μ. και την Παρασκευή 30 Μαρτίου, 10 - 8 μ.μ., Πασχαλινό Παζάρι, με δώρα από τα Επαγγελματικά Εργαστήρια ευπαθών ομάδων.


"Σας περιμένουμε με την παρέα σας!"

Δραστηριότητα: Παιχνίδι μνήμης

Το γνωστό σε μικρούς και μεγάλους memory game, μπορείτε πλέον να το φτιάξετε εύκολα και γρήγορα μόνοι σας και να παίξετε με τα παιδιά στο σπίτι. Θα χρειαστείτε μερικά πλαστικά αυγά (τα πλαστικά κουτάκια που υπάρχουν μέσα στα σοκολατένια αυγά Kinder έκπληξη). Μέσα στο κάθε αυγουλάκι βάλτε ένα χαρτί (με αριθμό ή λέξη ή εικόνα ή διαφορετικού χρώματος), ανάλογα με την ηλικία του παιδιού και τη δεξιότητα που επιθυμείτε να τονώσετε (π.χ μνήμη αριθμών, λέξεων, εικόνων ή χρωμάτων). Θυμηθείτε πως το ίδιο χαρτάκι θα πρέπει να τοποθετηθεί σε δύο αβγά. Μόλις βάλετε όλα τα χαρτάκια, ζητήστε από το παιδί να τα παρατηρήσει καλά και τοποθετήστε τα σε μια αυγοθήκη ανακατεμένα. Το παιδί θα πρέπει να θυμηθεί πού βρίσκονται τα όμοια ζευγάρια.

Η στιγμή για να κλείσετε τα αυγά... έφτασε. Καλή επιτυχία!

Αισθητηριακά "παιχνίδια"

Οι αισθητηριακές δραστηριότητες διεγείρουν τις αισθήσεις και προκαλούν μια νευρολογική αντίδραση. 
Η Διαταραχή Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης, γνωστή και ως Διαταραχή Αισθητηριακής Επεξεργασίας, είναι με απλά λόγια η δυσκολία του εγκεφάλου να επεξεργαστεί τα αισθητηριακά εισερχόμενα. Ορισμένα παιδιά είναι υπερευαίσθητα στα αισθητηριακά εισερχόμενα και γι' αυτό αποφεύγουν το έντονο φως, ήχο ή απτικά ερεθίσματα. Άλλα παιδιά είναι υποευαίσθητα και γι' αυτό αναζητούν τα αισθητηριακά εισερχόμενα που διεγείρουν συγκεκριμένα τμήματα του εγκεφάλου τους.

Η χρήση κινητού "γεννά" υπερκινητικά παιδιά

Η έκθεση στην ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων στη διάρκεια της εγκυμοσύνης φαίνεται να επηρεάζει την ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου και έχει πιθανές συνέπειες αργότερα στη συμπεριφορά του παιδιού, το οποίο αντιμετωπίζει αυξημένο κίνδυνο να γίνει υπερκινητικό, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα που βασίστηκε σε μελέτη πειραματόζωων.