9 Μαρ 2012

Αναπνευστικές δυσκολίες επηρεάζουν την συμπεριφορά των παιδιών

Αναπνευστικές δυσκολίες κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι υπαίτιες για προβλήματα συμπεριφοράς των παιδιών, σύμφωνα με μια νέα ιατρική έρευνα που διενεργήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και δημοσιεύεται στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό Pediatrics.

Η επικεφαλής της έρευνας Δρ. Κάρεν Μπόνουκ μιλώντας στο BBC δήλωσε ότι παιδιά με αναπνευστικές δυσκολίες κατά τον ύπνο έχουν αυξημένη πιθανότητα από 40 έως 100% να εμφανίσουν «νευροσυμπεριφορικά προβλήματα» έως την ηλικία των επτά ετών, ενώ παράλληλα η ομαλή ανάπτυξη του εγκεφάλου τους τίθεται σε κίνδυνο.

Γνωρίστε τις ομάδες γονέων "Απλά!"

Ας μην αφήσουμε την οικονομική κρίση να γίνει κρίση στην οικογένεια! Ας αξιοποιήσουμε την ευκαιρία, για να απλοποιήσουμε την καθημερινότητά μας και να ανακαλύψουμε τα περισσότερα που έχουν αξία. «Πάρα πολλά ερεθίσματα, πάρα πολλές επιλογές, πάρα πολύ γρήγορα». Πόσο άγχος συσσωρεύουν τα παιδιά; Γονείς Απλά!
 
Γονείς στην Αθήνα συναντιούνται για να ξαναβρούν τη χαμένη ισορροπία. Απλά! Για να μην περάσει η κρίση το κατώφλι της οικογένειας. Για να τη ζήσουμε ως ευκαιρία να απελευθερωθούμε από τα «πάρα πολλά» που μας κρατούν μακριά από τη σχέση και τη ζεστασιά. Για να ανακαλύψουμε τα περισσότερα που έχουν αξία και τους θησαυρούς που κρύβονται στα λίγα.

Τι κάνουμε, αν δεν θέλει να πάει στο παιδικό σταθμό;

Λίγο ως πολύ, οι διαμαρτυρίες ενός παιδιού ηλικίας 3-5 ετών να ενταχθεί στο καθημερινό πρόγραμμα ενός παιδικού σταθμού, στο ξεκίνημα της σεζόν, είναι συνηθισμένες.

Υπάρχουν, όμως, και οι περιπτώσεις, που τα παιδιά «βγάζουν» αντίδραση στα μέσα της χρονιάς. Τι πρέπει να κάνουμε;

Ποιός θα το φτιάξει πιο γρήγορα?

Άραγε εσείς ή το παιδί σας θα μπορέσετε να φτιάξετε αυτό το διαφορετικό puzzle πιο γρήγορα? Ακόμα όμως, και σε μια συνεδρία θα ήταν χρήσιμη δραστηριότητα... Παρατηρητικότητα, σταθερότητα φόρμας, ταχύτητα, συντονισμός, συγκέντρωση...

Πατήστε ΕΔΩ, βγάλτε από το κέντρο της εικόνας τα κομμάτια -μεταφέροντάς τα δεξιά και αριστερά- και ξεκινήστε την σύνθεση της εικόνας...