20 Φεβ 2012

Αποκριάτικες εκδηλώσεις για τα παιδιά

«Μυρίζει» αποκριά στη Θεσσαλονίκη, με τη διοίκηση του κεντρικού δήμου να προγραμματίζει για το Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου, εκδήλωση με τίτλο «Ζωγραφίζω το χαρταετό μου», στο φουαγιέ του νέου δημαρχιακού μεγάρου.

Τα παιδιά με τους γονείς τους θα έχουν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν χαρταετούς, τους οποίους θα πάρουν μαζί τους για να τους «πετάξουν» την Καθαρά Δευτέρα, να κατασκευάσουν αποκριάτικες μάσκες και να χορέψουν γύρω από το γαϊτανάκι.

Ορολογία: Διαταραχή ακουστικής διάκρισης



Τι είναι η ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ?




Το Centre Pompidou από το Παρίσι στην Αθήνα



Το Εικαστικό Παιδικό Εργαστήρι με τίτλο «Η περιπέτεια της μεταμόρφωσης. Καθημερινά αντικείμενα: Δείτε τα αλλιώς» για παιδιά από 5 έως 12 ετών είναι βασισμένο στο έργο του Arman (1928-2005) - καλλιτέχνη συνδεδεμένου με το κίνημα του νεορεαλισμού που εμφανίστηκε το 1960 ως η Γαλλική απάντηση στην pop art.

Κέντρο Οικογενειακής Ασφάλειας Google

Η Google και οι συνεργάτες της παρουσίασαν το Κέντρο Οικογενειακής Ασφάλειας, μία πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να ενημερώσει γονείς, δασκάλους και παιδιά σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο internet, αλλά και να προσφέρει τεχνολογικά εργαλεία και συμβουλές για την προστασία τους, στοχεύοντας σε μία ασφαλή και πλούσια διαδικτυακή εμπειρία.

Για το Κέντρο Οικογενειακής Ασφάλειας, η Google συνεργάζεται στενά με έξι διακεκριμένους οργανισμούς που έχουν αφιερωθεί στην υποστήριξη του παιδιού και της οικογένειας: το Συνήγορο του Παιδιού, το SafeLine, το Safeinternet.gr, το Μαζί για το Παιδί, το Χαμόγελο του Παιδιού και τη Unicef, οι οποίοι παρέχουν συμβουλές για την ασφαλέστερη πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

Τα μωρά είναι εξυπνότερα από ότι νομίζουμε

Τα μωρά μπορούν να καταλάβουν πολλές λέξεις νωρίτερα από τότε που μπορούν να τις προφέρουν, υποδεικνύει νέα έρευνα.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια δηλώνουν ότι μωρά 6 έως 9 μηνών μαθαίνουν την έννοια των λέξεων για ορισμένες τροφές και μέρη του σώματος μέσω της καθημερινής τους έκθεσης στη γλώσσα. Δήλωσαν ότι οι περισσότεροι ψυχολόγοι δεν πιστεύουν ότι αυτού του είδους η κατανόηση λέξεων είναι πιθανή μέχρι ένα παιδί να πλησιάσει την ηλικία του ενός έτους.

Δραστηριότητα: Παίζοντας με φακό!

Δύο φακοί αρκούν για ατελείωτες ώρες παιχνιδιού με το μικρό σας! Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι για να παίξετε χρησιμοποιώντας μόνο δύο φακούς:

Μήνυμα Παιδικότητας


Βασικό γνώρισμα της σημερινής εποχής αποτελεί η αυτοματοποίηση και η ταχύτητα. Ο ρυθμός της ζωής κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του ελεύθερου χρόνου όλων μας. Τρέχουμε να προλάβουμε, βιαζόμαστε κάπου να φτάσουμε και η καθημερινότητα γίνεται τόσο πιεστική που δύσκολα πλέον μας ικανοποιεί. Αυτό οδηγεί σε πολλαπλές ματαιώσεις, μία από τις οποίες είναι και η απώλεια της παιδικότητας στην παιδική ηλικία και ...όχι μόνο! Τα παιδιά σήμερα μοιάζουν να προσπαθούν να ωριμάσουν πρόωρα.

Υπάρχει σχέση μεταξύ των πολλών θερμίδων και της μνήμης;

Πιθανή σχέση ανάμεσα στην απώλεια μνήμης και σε γεύματα με πολλές θερμίδες διαπίστωσαν Αμερικανοί επιστήμονες, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας.

Επιστημονική ομάδα της Κλινικής Μάγιο στις ΗΠΑ μελετούσε την ήπια γνωστική εξασθένηση, πρώιμη ένδειξη άνοιας, και σύμφωνα με όσα είπαν στο συνέδριο, μια διατροφή με υψηλό θερμιδικό περιεχόμενο διπλασιάζει τον κίνδυνο ήπιας γνωστικής εξασθένησης, συγκριτικά με μια υποθερμιδική δίαιτα.

Ποια είναι τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια του αυτισμού;

Μελέτη του νοσοκομείου Παίδων της Βοστόνης

Οι γιατροί ανέλυσαν την εγκεφαλική δραστηριότητα σε μωρά 9 μηνών, τα οποία είχαν ιστορικό αυτισμού στην οικογένειά τους, ώστε να καταφέρουν να διαγνώσουν τα σημάδια που θα προειδοποιούσαν για αυτιτιστική συμπεριφορά. 

Οι παρενέργιες της τηλεόρασης στα παιδιά!

Μπορεί οι τηλεοράσεις και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές να έχουν μπει για τα καλά ακόμη και στη ζωή των 2χρονων παιδιών, όμως οι ερευνητές στην Αμερική έχουν αρχίσει προ πολλού να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα τραγικά αποτελέσματα της υπερέκθεσης των παιδιών στην τηλεόραση. Μάλιστα, ενοχοποιούν ακόμη και τα προγράμματα εκείνα, τα οποία κατά τους παραγωγούς έχουν δημιουργηθεί για εκπαιδευτικό σκοπό.