14 Φεβ 2012

Τι θα μας έλεγε ένα παιδί με αυτισμό...

Πόσες φορές άραγε έχουμε αναρωτηθεί πως να αισθάνονται τα πιτσιρίκια με αυτισμό?
Τι σκέφτονται άραγε?
Τι θα ήθελαν να μας πουν?
Τι θα ήθελαν να μάθουμε?

Βρήκα ένα post, το οποίο το έχουν κάνει video και πραγματικά αξίζει να το δείτε!!

Ένας πατέρας 3 παιδιών με αυτισμό μας λέει "10 πράγματα που θα ήθελαν τα αυτιστικά παιδιά του να ξέραμε".

Απόκριες στο Παιχνιδαγωγείο

Ήρθαν και φέτος οι Απόκριες και στο Παιχνιδαγωγείο γιορτάζουμε!

Το Σάββατο 18/02, από τις 10:30 μέχρι τις 13:30, παίζουμε με μία στριφογυριστή κορδέλα και μεταφερόμαστε σε μια χώρα μακρινή που οι κάτοικοι της φοράνε όλο το χρόνο καπέλα! Καπέλα μικρά, μεγάλα, χρωματιστά, με χάντρες, με λουλούδια ακόμα και με μουσικά όργανα. Μέσα από αυτά τα μαγικά καπέλα, κάθε Απόκριες εμφανίζεται μια φανταχτερή στολή!
Φέτος όμως βγάζοντας τα καπέλα τους, οι Καπελάδες αντίκρισαν μονάχα την Στέλλα, μια μικρή στριφογυριστή κορδέλα. Τι ψάχνει άραγε η Στέλλα στην Καπελαδοχώρα;

Ρεφλεξολογία για παιδιά

Απλές τεχνικές ρεφλεξολογίας για μωρά και παιδιά, με τις οποίες μπορούν οι ίδιοι γονείς να αντιμετωπίσουν συχνές ασθένειες αλλά και να ισχυροποιήσουν τη σχέση τους με τα παιδιά, θα παρουσιάσει η ολιστική γιατρός, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος Isabel Rosas, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στις 18:00, στο Centro Rosas (Σεμιτέλου 4, Αθήνα), σε μια ανοιχτή και δωρεάν συνάντηση για τα οφέλη της ρεφλεξολογίας.

Κρυολογήματα, άσθμα, βρογχίτιδες, γρίπη, ωτίτιδα, γαστρεντερίτιδα είναι μερικές από τις ασθένειες στις οποίες η ρεφλεξολογία, ιδιαίτερα όταν εφαρμόζεται από τους ίδιους τους γονείς, μπορεί να βοηθήσει, να ενδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα, ισχυροποιώντας παράλληλα και την ίδια τη σχέση γονέων και παιδιών.

Το ξύλο δεν βγήκε από τον παράδεισο

Χρόνια τώρα γονείς και ειδικοί αναρωτιούνται αν τελικά το «ξύλο» είναι μέσο διαπαιδαγώγησης ή όχι. Διδάσκει τα παιδιά μας να πειθαρχούν ή κάνει ανεπανόρθωτη ζημια;

Την προηγούμενη εβδομάδα Καναδοί μελετητές ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα πολυετούς έρευνάς τους σχετικά με το αν το «ξύλο» επιτυγχάνει το στόχο του, δηλαδή τη συνέτιση του παιδιού, ή μακροπρόθεσμα προκαλεί ζημιά.

Πώς θα αποφύγετε να "κολλήσετε" την ασθένεια που έχει το μικρό σας!

Το κρύο εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα, ιδιαίτερα των παιδιών, και συνήθως τέτοια εποχή, έχουμε έξαρση κάποιων ιώσεων.

Πώς γίνεται, όμως, να προστατευτούν οι γονείς από τους ιούς, που κατά κόρον φέρουν τα παιδιά στο σπίτι; Και πώς μπορείτε να προστατέψετε και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας;

Διγλωσσία και δίγλωσση εκπαίδευση στην παιδική ηλικία

Τι ειναι η διγλωσσία

Η διγλωσσία είναι η χρησιμοποίηση ή η γνώση περισσότερων απο μία γλώσσα (μπορεί να είναι και περισσότερες από δύο γλώσσες), που καθιστά κάθε δίγλωσσο άτομο και πολύγλωσσο, όπου το αντίθετο δεν είναι απαραίτητα ορθό, για παράδειγμα κάποιος που ξέρει 3 γλώσσες.

Για κάποιους όμως η διγλωσσία σημαίνει να χρησιμοποιούνται και οι δύο γλώσσες το ίδιο κατα την επικοινωνία. Για άλλους σημαίνει την δυνατότητα επικοινωνίας και με τις δύο γλώσσες, αλλά με περισσότερες γνώσεις και ικανότητες στην μία από την άλλη.

Πως να μάθω στο παιδί μου σωστά και τις δύο γλώσσες?

Βλαστικά κύτταρα εναντίον κώφωσης

Ξεκινά στις ΗΠΑ κλινική μελέτη σε βρέφη με χρήση κυττάρων του ομφαλίου λώρου
Πρωτοποριακή κλινική μελέτη που ξεκινά στις ΗΠΑ θα εξετάσει αν η μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων από το αίμα του ομφάλιου λώρου μπορεί να περιορίσει ή και να αναστρέψει την κώφωση σε βρέφη.

Η Φάση Ι των κλινικών μελετών, κατά την οποία αξιολογείται κυρίως η ασφάλεια της μεθόδου, αφορά τη χρήση ομφαλοπλακουντικού αίματος για την αποκατάσταση βλαβών στο έσω ους.

Άλλες κλινικές μελέτες, οι οποίες εξετάζουν τη χρήση τέτοιων κυττάρων σε παθήσεις όπως η εγκεφαλική παράλυση, τα εγκεφαλικά τραύματα, ο διαβήτης τύπου Ι και η πνευμονική και νεφρική ανεπάρκεια, βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη στις ΗΠΑ.

Δημιουργικές ασχολίες στο σπίτι

Τα παιδιά για ν’ αναπτυχθούν χρειάζονται την ενεργό παρουσία και των 2 γονέων στο σπίτι και στη ζωή τους. Οι ώρες με το παιδί μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα ευχάριστες και δημιουργικές για όλη την οικογένεια, όταν οι μεγάλοι γυρνώντας στο σπίτι, απεκδύονται την κούραση και τα προβλήματα της ενήλικης ζωής και γίνονται παιδιά για να παίξουν πλάι στο παιδί τούς.

Θυμηθείτε ότι στην εξέλιξη του παιδιού καθοριστικά συμβάλλουν τα πρώτα χρόνια κιόλας της ζωής του, τα οποία είναι σημαντικά τόσο για την σωματική όσο και για την πνευματική του ανάπτυξη. Το παιδί διαθέτει στην ηλικία αυτή ένα ευρύ σύνολο δυνατοτήτων που, αν καλλιεργηθούν συστηματικά, θα αναπτυχθούν
σε ικανότητες. Πλησιάστε το λοιπόν, κι αφήστε το να ανακαλύψει μαζί σας τον εαυτό του και να εξασφαλίσουν την ενεργό συμμετοχή του. Θα διευρύνει έτσι την εμπειρία του και θα αποκομίσει γνώση πολύτιμη για την ζωή του.

Συνεχώς τα ρίχνει στους άλλους...;

Το παιδί σας τελευταία -αν όχι πάντα- κάθε φορά που κάνει μια σκανταλιά ή μια ζημιά συνηθίζει να αποποιείται τις ευθύνες του και να τα ρίχνει σε άλλους;

Η αλήθεια είναι ότι μια τέτοια συμπεριφορά κρύβει φόβο για κάτι. Πιθανόν το παιδί να φοβάται ότι θα το επιπλήξετε είτε εσείς είτε κάποιος άλλος γι΄αυτό που έκανε.