12 Ιουλ 2012

Παιχνίδι Μνήμης: Τι λείπει?

Πηγή εικόνας: play create explore


Δυσκολεύεται ο μικρός μας φίλος να θυμηθεί κάποια  στοιχεία που είδε?  Υπάρχει ένα ευχάριστο παιχνίδι, το οποίο μπορεί να βοηθήσει την μνήμη του...


Πολύ απλά... Διαλέξτε 5-6 (ο αριθμός των αντικειμένων εξαρτάται από την ηλικία του πιτσιρικά μας, και το βαθμό της δυσκολίας του) αντικείμενα, εικόνες, παιχνίδια, φρούτα, πλαστικά ζωάκια ή ό,τι άλλο θέλετε -μπορείτε να τα διαλέξετε μαζί- βάλτε τα σε ένα δίσκο και το παιχνίδι ξεκινάει!

Αφού παρατηρήσει τα αντικείμενα για λίγο (μπορεί και να τα ονοματίζει καθώς τα βλέπει, θα τον βοηθήσει να ανακαλέσει το χαμένο αντικείμενο), του κλείνετε τα μάτια με ένα μαντήλι (ΟΧΙ σε παιδιά που αγχώνονται με το κλείσιμο των ματιών ή έχουν κάποιο είδος αμυντικότητας) ή του ζητάτε να γυρίσει την πλάτη του. Αφαιρείτε ένα από τα πράγματα του δίσκου και μετά από λίγα δευτερόλεπτα του ζητάτε να γυρίσει και ανακαλύψει ποιό είναι το χαμένο αντικείμενο.

Σε περίπτωση που δυσκολευτεί, μπορείτε να τον βοηθήσετε δίνοντας κάποιες πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά του αντικειμένου (π.χ. το χρώμα του, την ιδιότητά του, την υφή του...).

 Καλή διασκέδαση!!!

 Όλγα Καμπιώτη, Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...