31 Ιουλ 2012

Πώς να του μάθετε να κοιμάται χωρίς εσάς!

Το μικρό σας αγγελούδι κοιμάται πολύ καλά, δεν σας δημιουργεί προβλήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά –μάλλον επειδή φταίτε εσείς- δεν καταφέρνει να αποκοιμηθεί, αν δεν είστε δίπλα του.

Τις περισσότερες φορές για αυτή τη στάση του παιδιού ευθυνόμαστε εμείς, που δεν διανοούμαστε να αφήσουμε το παιδάκι μας μόνο του στην κούνια ή στο κρεβατάκι του, αν δεν το «κοιμήσουμε».
Κι ενώ, αρχικά, οι περισσότερες μαμάδες βλέπουν ως ηθική τους υποχρέωση το να βάλουν το μωρό τους για ύπνο, όταν περνάει ο καιρός και δεν καταφέρνουν να απεμπλακούν από αυτό το «κοιμίζω το παιδί», αρχίζουν να προβληματίζονται.

Υπάρχει, λοιπόν, ένα τρικ που προτείνουν οι ειδικοί και υπόσχεται «θαύματα» σε αυτόν τον τομέα.
Αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε! Λοιπόν, αυτό που προτείνουν οι ειδικοί είναι η λεγόμενη «τεχνική των στιγμιαίων διακοπών» στην επαφή σας με το παιδί.

Παραδείγματος χάρη, αν έχετε καθιερώσει να διαβάζετε ένα παραμύθι ή να τραγουδάτε ένα νανούρισμα στο μικρό σας όσο προσπαθεί να κοιμηθεί, διακόψτε αυτό που κάνετε ξαφνικά και πείτε του ότι κάτι σημαντικό ξεχάσατε να κάνετε και πρέπει να βγειτε για λίγο από το δωμάτιο!

«Αχ, πρέπει να πάω να βγάλω το φαγητό από την φωτιά, γιατί θα καεί! Περίμενε λίγο!» μπορεί να είναι η δικαιολογία σας, για να απομακρυνθείτε για λίγο από το οπτικό του πεδίο.
Βγειτε και περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να σας αναζητήσει, οπότε εμφανιστείτε, καθησυχάστε το και αποκοιμίστε το.

Τις επόμενες βραδιές, συνεχίστε την ίδια τακτική, μένοντας όμως πάντα λίγο παραπάνω μακριά του, με απώτερο στόχο σας, να ξεχάσει τελικά τι κάνατε και να αποκοιμηθεί!

Όσο μικρότερο είναι το μικρό σας, τόσο καλύτερα προσαρμόζεται σε αυτή την τεχνική, και έτσι μπορεί και το ίδιο να γίνει πιο αυτόνομο και εσείς πιο ανεξάρτητη σε αυτό το θέμα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...