17 Μαΐ 2012

Βοηθήστε το παιδί σας να μιλήσει πιο γρήγορα

Πολλές μητέρες ρωτάνε πως θα βοηθήσουν το παιδί τους να μιλήσει πιο γρήγορα. Αυτό που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι ότι εμείς οι γονείς με την συμπεριφορά μας μπορούμε να ωθήσουμε τα παιδιά μας να μιλήσουν πιο γρήγορα, να αγαπήσουν τα γράμματα και αργότερα να μάθουν να διαβάζουν γρηγορότερα από τα άλλα.
Παρακάτω θα βρείτε κάποια βασικά tips προς αυτήν την κατεύθυνση.


Μιλάτε στο παιδί σας από όταν είναι πολύ μωρό, καθαρά και φωναχτά. Όσο πιο μικρό είναι τόσο πιο κοντά να του μιλάτε για να βλέπει και τα χείλη σας. Όσο μεγαλώνει συνηθίστε να του περιγράφετε ότι το περιβάλλει, να του λέτε τι κάνετε, που πάτε, με ποιον, για ποιο λόγο κλπ!

Μην αμελείτε να του διαβάζετε ιστορίες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η καλύτερη ώρα βέβαια είναι αυτή πριν κοιμηθεί. Αν είναι αρκετά μεγάλο, συζητήστε μαζί του για την ιστορία που διαβάσατε.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιάτρων υποστηρίζει ότι όσο πιο νωρις διαβάζετε στα παιδιά τόσο το καλύτερο και προτείνει να ξεκινάτε από την ηλικία των 3 μηνών! Το μωρό δεν καταλαβαίνει την ιστορία, αλλά ακούει τη φωνής ας, βλέπει τις εκφράσεις σας και αισθάνετε ασφάλεια με την φωνή σας.

Δώστε πρώτα εσείς το καλό παράδειγμα. Μην έχετε στο νου σας ότι το παιδί θα αγαπήσει τα βιβλία και το διάβασμα, μόνο αν εσείς του το λέτε διαρκώς! Τα παιδιά χρειάζονται κατευθύνσεις από τις πράξεις των ίδιων των γονιών.

Πολύ αποτελεσματικό τρικ είναι να σχετίζετε τα ονόματα με τα αντικείμενα. Δηλαδή να λέτε «τούβλα» και να τα δείχνετε. Αν μπορείτε μάλιστα να γράψετε κάθε ένα αντικείμενο που υπάρχει στο δωμάτιό του, επαναλαμβάνοντάς το συχνά, θα το βοηθήσετε πολύ στο να μιλήσει και να μάθει αργότερα να διαβάζει πιο εύκολα.

Πηγή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...