6 Φεβ 2012

Τα επιτραπέζια παιχνίδια ωφελούν το μικρό σας



Οι ειδικοί λένε ότι η ενασχόληση των παιδιών με τα επιτραπέζια παιχνίδια ενισχύει μία πληθώρα δεξιοτήτων που τα βοηθούν να χουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο!

Επιπλέον, δεν είναι μόνο αυτό το όφελος από τα επιτραπέζια παιχνίδια αλλά και το γεγονός ότι ενισχύουν την έννοια της συνεργασιας, της ευγενούς άμιλλας και φυσικά το «δέσιμο» μεταξύ της οικογένειας!


Κάθε ηλικία έχει το δικό της επιτραπέζιο παιχνίδι. Παραδείγματος χάρη, για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, υπάρχουν επιτραπέζια με έμφαση στα ενδιαφέροντα της ηλικίας τους.

Όταν παιδιά είναι μικρά ξεκινάμε με τον τονίζουμε το πώς παίζετε ένα παιχνίδι, δηλαδή τους κανόνες τους παιχνιδιού και μάνι μάνι έχουμε καταφέρει να δώσουμε στο παιδί μας να αντιληφθεί ότι πρέπει να βάλει τη σκέψη του σε τάξη και να αρχίσει να σκέφτεται δημιουργικά.

Σταδιακά το παιδί αφομοιώνει τους κανόνες και χαίρεται το παιχνίδι, αναπτύσσοντας μία στρατηγική στη σκέψη του, ώστε καταφέρει να ανταποκριθεί στισ απαιτήσεις του παιχνιδιού.

Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι ενώ το επιτραπέζιο παιχνίδι έχει… συμπαίκτες, ουσιαστικά είσαι μόνος σου! Παίρνεις τις αποφάσεις σου, τα ρίσκα σου και αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου.

Τα οφέλη στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού σας από τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι αρκετά, και το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τα φέρετε σε επαφή με τον… θαυμαστό κόσμο τους.

Κάντε τις επιλογές σας και ξεκινήστε το παιχνίδι, σκεφτείτε ότι για εκείνα είναι σημαντικός ακόμα και ο λίγος χρόνος που θα παίζετε μαζί!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...