27 Φεβ 2012

Ελάτε να δημιουργήσουμε!!



Έχετε σκεφτεί ποτέ να φτιάξετε έναν τρισδιάστατο λαβύρινθο? Μόνοι σας ή με την βοήθεια των παιδιών. Την περίοδο της ανακάλυψης και της δημιουργικότητας τα παιδιά ξετρελαίνονται να φτιάχνουν νέες συνθέσεις και παιχνίδια. Τα Legos είναι από τα πιο αγαπητά παιχνίδια αγοριών και κοριτσιών. Μπορούν να κατασκευάζουν με τις ώρες...

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα posts, είναι ένα κατασκευαστικό παιχνίδι που εξασκεί και αναπτύσσει μια ποικιλία δεξιοτήτων. Για να δημιουργήσει ένας πιτσιρικάς, μόνος του, με τα Lego έναν λαβύρινθο, θα πρέπει ηλικιακά να βρίσκεται στις πρώτες τάξεις του δημοτικού (για να έχει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα).

 Θα μπορούσατε, όμως, με την βοήθεια των πιο μικρών μας φίλων να  το φτιάξετε μαζί -ζητώντας του τα κομμάτια/χρώματα που χρειάζεστε, έτσι ώστε να προωθήσετε και τη συνεργατικότητά του. Το αίσθημα της συμμετοχής και του συνεργατικού παιχνιδιού.

Όταν ολοκληρώσετε τον Legoλαβύρινθο, τοποθετείτε μια μπίλια και ζητάτε από το παιδί με αργές και ελεγχόμενες κινήσεις να την κουνήσει μέχρι να φτάσει στο τέλος της διαδρομής. Βελτιώνεται σημαντικά ο οπτικοκινητικός και αμφίπλευρος συντονισμός, η επιδεξιότητα των κινήσεων, αλλά και ο έλεγχος του άνω άκρου. Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε το παιχνίδι πιο εύκολο, μπορείτε να δώσετε στο παιδί ένα μικρό ξυλάκι/ ένα μολύβι ή την άκρη ενός πινέλου για να μετακινεί την μπίλια.

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ!

Όλγα Καμπιώτη, Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...