25 Σεπ 2011

Ελεύθερο λογισμικό για ΑΜΕΑ, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών

Απευθύνεται σε άτομα με τύφλωση ή χαμηλή όραση, κινητική αναπηρία, απώλεια ακοής ή και ηλικιωμένους. Δίνει τη δυνατότητα χρήσης λογισμικών (freeware) χωρίς κωδικό ή συνδρομή, από τα άτομα αυτά, και μάλιστα συγκεντρώνει όλα τα διαθέσιμα αντίστοιχα προγράμματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Πρόκειται για την νέα ιστοστελίδα που δημιούργησε το Εργαστήριο Φωνής και Προσβασιμότητας του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Λούνα παρκ για παιδιά με ειδικές ανάγκες- Απλά καταπληκτικό!!

ΗΠΑ | Λούνα παρκ για παιδιά με ειδικές ανάγκες

Ο Gordon Hartman είναι πατέρας ενός 17χρονου κοριτσιού με ειδικές ανάγκες, ο οποίος παρακολουθούσε πληγωμένος το παιδί του να μη μπορεί να συνυπάρξει με τα αρτημελή παιδιά στους δημόσιους χώρους διασκέδασης. Ήταν έτσι διαμορφωμένοι που απέκλειαν κάθε ανάλογη περίπτωση από κάτι τόσο βασικό στην παιδική ηλικία!

Όταν το παιδί αλλάζει σχολείο

Η κόρη μας είναι 7 ετών. Λόγω οικονομικών προβλημάτων θα αλλάξει φέτος σχολείο και θα πάει σε δημόσιο. Θα είναι δύσκολη η προσαρμογή της;
Η αλλαγή του σχολικού περιβάλλοντος αποτελεί ένα εν δυνάμει στρεσογόνο γεγονός, ιδιαίτερα για τα παιδιά του δημοτικού, τα οποία θεωρούνται πιο ευάλωτα στις αλλαγές της καθημερινότητας. Τη μετάβαση αυτή το παιδί θα τη βιώσει σαν έναν σημαντικό αποχωρισμό, μια συμβολική απώλεια μιας μέχρι τώρα σταθερότητας που σε κάθε περίπτωση θα τη νοηματοδοτήσει με τον δικό του υποκειμενικό τρόπο.